Sütőpapírban sült fokhagymás, petrezselymes csirke: így szinte nem is kell hozzá olaj
Lehet, hogy így még nem próbáltad! A fokhagymás-petrezselymes keverékkel megbolondított csirke sütőpapírban sütve nem szárad ki, és nagyon ropogós lesz a bőre.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
Ez a sült csirke nem a megszokott, mégis hétvégi ebédek sztárja lesz. Csavard baconbe, készíts hozzá üde petrezselymes, fokhagymás pestót, és azt kend a húsra. Sütheted egészben, de csak mell és egész comb is kerülhet a sütőpapírba. Sőt, zöldségeket is pakolhatsz a hús mellé, és egyúttal a köretkészítést is letudhatod.
Fokhagymás, petrezselymes csirke sütőpapírban
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 db csirke
- 15 dkg bacon
- 1 csokor petrezselyem
- 3 szál bazsalikom
- 0.5 dl olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál reszelt parmezán
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkét alaposan mosd meg, papírtörlővel törölgesd szárazra, a lábakat kösd össze, sózd be, dörzsöld be egy gerezd fokhagymával. Borítsd be baconnel, és csomagold sütőpapírba. Forró sütőben, 170 fokon süsd bő egy óráig. Közben készítsd el a pestót. A petrezselymet és a bazsalikomot tedd egy aprítógépbe, add hozzá a maradék két gerezd fokhagymát, a borsot, a parmezánt, az olívaolajat, és mixeld össze.
Amikor könnyen beleszalad a csirkébe egy hegyes kés, csomagold ki, kend be a pestóval, és pirítsd meg. Kerti sütögetéskor parázs felett, folyamatosan forgatva is elkészítheted egy óra alatt.
A csirkemellet is megsütheted úgy, hogy ne száradjon ki!

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept