Sütőpapírban sült fokhagymás, petrezselymes csirke: így szinte nem is kell hozzá olaj
Lehet, hogy így még nem próbáltad! A fokhagymás-petrezselymes keverékkel megbolondított csirke sütőpapírban sütve nem szárad ki, és nagyon ropogós lesz a bőre.

sult-csirke-sutopapirban
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a sült csirke nem a megszokott, mégis hétvégi ebédek sztárja lesz. Csavard baconbe, készíts hozzá üde petrezselymes, fokhagymás pestót, és azt kend a húsra. Sütheted egészben, de csak mell és egész comb is kerülhet a sütőpapírba. Sőt, zöldségeket is pakolhatsz a hús mellé, és egyúttal a köretkészítést is letudhatod. 

Fokhagymás, petrezselymes csirke sütőpapírban

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db csirke
  • 15 dkg bacon
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 szál bazsalikom
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét alaposan mosd meg, papírtörlővel törölgesd szárazra, a lábakat kösd össze, sózd be, dörzsöld be egy gerezd fokhagymával. Borítsd be baconnel, és csomagold sütőpapírba. Forró sütőben, 170 fokon süsd bő egy óráig. Közben készítsd el a pestót. A  petrezselymet és a bazsalikomot tedd egy aprítógépbe, add hozzá a maradék két gerezd fokhagymát, a borsot, a parmezánt, az olívaolajat, és mixeld össze. 

 

Amikor könnyen beleszalad a csirkébe egy hegyes kés, csomagold ki, kend be a pestóval, és pirítsd meg. Kerti sütögetéskor parázs felett, folyamatosan forgatva is elkészítheted egy óra alatt.
A csirkemellet is megsütheted úgy, hogy ne száradjon ki!

Ezt is szeretjük