Így készül az eredeti olasz bruschetta: extra fokhagymásan az igazi

Az ízletes, fokhagymás bruschetta remek előétel, de nyáron egy könnyű ebéd vagy vacsora is lehet.

Fokhagymás bruschetta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A bruschetta szó pirított kenyérszeletet jelent, annak ellenére pedig, hogy az olaszok főként előételként vagy az egyes étkezések között fogyasztják, akár egy könnyű nyári vacsora vagy ebéd is válhat belőle, ha a hőségben senkinek sincs kedve nehezebb fogásokhoz. Mindemellett tökéletes vendégváró falat, a pizzához hasonló ízvilága miatt pedig a gyerekek is rajonganak majd érte.

Fokhagymás bruschetta

Hozzávalók

  • 1 hosszú bagett
  • 5 paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma a feltéthez
  • 2 gerezd fokhagyma a bedörzsöléshez
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál vörösborecet
  • 1 csipet oregánó
  • 1 csipet bors
  • ízlés szerint
  • 8 friss bazsalikomlevél a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát és a vöröshagymát aprítsd fel, a paradicsomot kockázd apróra, add hozzá az olívaolajat, a vörösborecetet és a fűszereket, majd keverd össze alaposan, és hagyd állni 10 percet. A bagettet szeleteld fel, majd a szeleteket pirítsd sütőpapírra téve a sütőben addig, míg enyhén aranybarnák nem lesznek. Ez körülbelül 8-10 perc. A meleg szeletkéket dörzsöld be fokhagymával, majd tegyél mindegyikre egy-két kanállal a feltétből. A kenyérkéket friss bazsalikomlevéllel is díszítheted, de szinte bármivel kombinálhatod tetszőlegesen, legyen az akár rukkola, mozzarella, olajbogyó vagy épp sonka.

Fetás, céklás bruschetta: könnyű, mutatós előétel az ünnepi asztalra

Ez a bruschetta remek előétel vagy könnyű vacsora is lehet. A cékla különleges ízét a feta és a friss fűszerek még jobban kiemelik.

Elolvasom

Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük