Egyszerű paprikás bruschetta jó fokhagymásan: igazi mediterrán fogás
Ha szereted a mediterrán ízeket, odavagy a klasszikus paradicsomos bruschettáért, akkor ideje, hogy kipróbáld a paprikás változatot is.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Détár Enikő és Rékasi Károly fia már 19 éves: Zsigmondból jóképű pasi lett
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- „Napi 1 szexből 8 havonta 1 lett” - Házaspárok vallomása a szexmentes kapcsolatról
A bruschetta az olaszok nyári kedvence, amit elsősorban előételként kínálnak, de akár grillhúsok mellé vagy vacsorára is számításba veheted. Egyre többféle változata van, érdemes a paprikás bruschettát is megkóstolni. Sütve, sok fokhagymával még zamatosabb.
Paprikás bruschetta
Hozzávalók:
- 1 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 4 szelet kenyér
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál aprított bazsalikom
- 1 teáskanál rozmaring
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A kaliforniai paprikákat vágd ketté, távolítsd el a magokat és az ereket. Rakd héjukkal felfelé sütőpapírral bélelt sütőbe, és süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha elöl van a grillrács, azon is megsütheted. Amikor megjelennek rajta a fekete foltok, vedd ki a sütőből, és takard le konyharuhával. Várd meg, míg kihűlnek, majd húzd le a héjukat.
Vágd a paprikákat vékony csíkokra, majd keverd össze a zúzott fokhagymával, az aprított bazsalikommal, a rozmaringgal, és ízesítsd sóval, borssal. A kenyerek mindkét oldalát pirítsd meg, halmozd rájuk a fűszeres paprikát, és locsold meg olívaolajjal.
A klasszikus paradicsomos bruschettát is készítsd el, édes, érett paradicsomból a legfinomabb.
Még több recept