Egyszerű paprikás bruschetta jó fokhagymásan: igazi mediterrán fogás
Ha szereted a mediterrán ízeket, odavagy a klasszikus paradicsomos bruschettáért, akkor ideje, hogy kipróbáld a paprikás változatot is.

paprikas-brushetta
Ez is érdekelhet

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

A magyar irodalom gyöngyszeme (x)

Teszteld le bőröd állapotát! (x)

Figyelem: neked sem egyenesek a lábujjaid? (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Nyugtatja és ápolja a bőrt, káros anyagok nélkül: házi arckrém levendulával és aloe verával »

Ez a nadrágfazon az idei év nagy trendje: szuperkényelmes, mégis nőies – Árakkal és lelőhelyekkel »

Így lesz a vasalt haj mindig egészséges és gyönyörű: egyszerű aranyszabályok a ragyogó tincsekért »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bruschetta az olaszok nyári kedvence, amit elsősorban előételként kínálnak, de akár grillhúsok mellé vagy vacsorára is számításba veheted. Egyre többféle változata van, érdemes a paprikás bruschettát is megkóstolni. Sütve, sok fokhagymával még zamatosabb. 

Paprikás bruschetta

Hozzávalók:

  • 1 db sárga kaliforniai paprika
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 4 szelet kenyér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál aprított bazsalikom
  • 1 teáskanál rozmaring
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A kaliforniai paprikákat vágd ketté, távolítsd el a magokat és az ereket. Rakd héjukkal felfelé sütőpapírral bélelt sütőbe, és süsd meg körülbelül 20-25 perc alatt. Ha elöl van a grillrács, azon is megsütheted. Amikor megjelennek rajta a fekete foltok, vedd ki a sütőből, és takard le konyharuhával. Várd meg, míg kihűlnek, majd húzd le a héjukat.

Vágd a paprikákat vékony csíkokra, majd keverd össze a zúzott fokhagymával, az aprított bazsalikommal, a rozmaringgal, és ízesítsd sóval, borssal. A kenyerek mindkét oldalát pirítsd meg, halmozd rájuk a fűszeres paprikát, és locsold meg olívaolajjal.  
A klasszikus paradicsomos bruschettát is készítsd el, édes, érett paradicsomból a legfinomabb. 

Ezt is szeretjük