Ínycsiklandó főételek 40 perc alatt
Lassan itt a hosszú hétvége, és szívesen töltenéd az időt a családdal? Mit dobj össze, ha nem szeretnél órákon át a konyhában robotolni?
Banános csirkemell
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 8 dkg liszt
- 2 tojás
- 4 banán
- 6 dkg vaj
- 1 citrom leve
- 5 dkg porcukor
- 2 dl olaj
- só
A csirkemelleket enyhén veregesd ki, sózd meg, mártsd lisztbe, felvert tojásba, és bő, forró olajban süsd meg.
Serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a porcukrot és a citrom levét. Tedd bele a karikákra vágott banánt, és süsd takaréklángon 10-12 percig.
Lehetőleg úgy időzítsd, hogy a csirke és a banán egyszerre készüljön el. Frissen, forrón tálald.
Karalábés darált hús
Hozzávalók:
- 60 dkg darált hús
- 2 darab karalábé
- 15-20 sóskalevél
- 3/4 bögre rizs
- 1 pohár tejföl
- olaj
- pirospaprika
- Vegeta
- bors
- só
A darált húst párold meg olajon fehéredésig, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Szórd meg pirospaprikával, Vegetával, borssal és sóval. A sóskát vágd vékony csíkokra, szórd a húsra, és fedő alatt főzd tovább. Rakd rá a vékony csíkokra vagy kockára vágott karalábét, és az egészet főzd puhára. Közben főzd meg a rizst is, és ha mindkettő készen van, keverd össze a kettőt, és pár percig még főzd együtt. A végén tejföllel tálald.
Almás-hagymás hal
Hozzávalók:
- 80 dkg tengeri halfilé - mélyhűtött
- 40 dkg apró vöröshagyma
- 2 darab nagy alma
- 8 dkg vaj
- 4 evőkanál liszt
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 darab citrom leve
- 1 erőleveskocka
- só
- őrölt bors
A megtisztított hagymákat egészben hagyva, a nagyobbakat félbevágva pirítsd aranysárgára 4 dkg vajon. Öntsd fel a borral, és annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Oldd fel benne a húsleveskockát, és lefedve, kis lángon körülbelül 20 perc alatt párold puhára a hagymát. Tedd bele a meghámozott és cikkekre vágott almát is, sózd, borsozd, majd hagyd a tűzön fedő nélkül még 5 percig. Akkor jó, ha a leve is besűrűsödött. Amíg a hagyma párolódik, szeleteld fel a felengedett halat, és citromlével megöntözve hagyd állni 10 percig. Csepegtesd le, sózd és borsozd, majd forgasd meg lisztben. A maradék vajon süsd meg a halszeletek mindkét felét, és tálald a hagymás almával körítve.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Csirkemáj joghurtmártással
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj
- 1 nagy fej hagyma
- 3 dl joghurt
- 3 evőkanál főzőtejszín
- 3 evőkanál olaj
- kevés citromlé
- petrezselyemzöld
- bazsalikom
- snidling
- kevés liszt
- só
- bors
- fűszerkeverék
A felkarikázott hagymát süsd ki egy evőkanál olajban, majd tedd félre. A letisztított csirkemájakat forgasd lisztbe, és két evőkanál olajon serpenyőben süsd ki. Közben vágj fel egy-egy maroknyi bazsalikomot, petrezselymet és snidlinget. Keverd bele a joghurtba, csepegtess rá némi citromlevet, hígítsd fel a tejszínnel, és sózd, borsozd. Amikor a máj kész, tedd mellé a hagymát, szórd meg fűszerkeverékkel, és pár percig pirítsd együtt. A joghurtmártást tálaláskor kanalazd a májra. Rizzsel vagy pirított burgonyával fogyaszd.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka