Ínycsiklandó főételek 40 perc alatt

Lassan itt a hosszú hétvége, és szívesen töltenéd az időt a családdal? Mit dobj össze, ha nem szeretnél órákon át a konyhában robotolni?

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Banános csirkemell

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 8 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 4 banán
  • 6 dkg vaj
  • 1 citrom leve
  • 5 dkg porcukor
  • 2 dl olaj

A csirkemelleket enyhén veregesd ki, sózd meg, mártsd lisztbe, felvert tojásba, és bő, forró olajban süsd meg.

Serpenyőben olvaszd fel a vajat, add hozzá a porcukrot és a citrom levét. Tedd bele a karikákra vágott banánt, és süsd takaréklángon 10-12 percig.

Lehetőleg úgy időzítsd, hogy a csirke és a banán egyszerre készüljön el. Frissen, forrón tálald.

Karalábés darált hús

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált hús
  • 2 darab karalábé
  • 15-20 sóskalevél
  • 3/4 bögre rizs
  • 1 pohár tejföl
  • olaj
  • pirospaprika
  • Vegeta
  • bors

A darált húst párold meg olajon fehéredésig, majd öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje. Szórd meg pirospaprikával, Vegetával, borssal és sóval. A sóskát vágd vékony csíkokra, szórd a húsra, és fedő alatt főzd tovább. Rakd rá a vékony csíkokra vagy kockára vágott karalábét, és az egészet főzd puhára. Közben főzd meg a rizst is, és ha mindkettő készen van, keverd össze a kettőt, és pár percig még főzd együtt. A végén tejföllel tálald.

Almás-hagymás hal

Hozzávalók:

  • 80 dkg tengeri halfilé - mélyhűtött
  • 40 dkg apró vöröshagyma
  • 2 darab nagy alma
  • 8 dkg vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 darab citrom leve
  • 1 erőleveskocka
  • őrölt bors

A megtisztított hagymákat egészben hagyva, a nagyobbakat félbevágva pirítsd aranysárgára 4 dkg vajon. Öntsd fel a borral, és annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Oldd fel benne a húsleveskockát, és lefedve, kis lángon körülbelül 20 perc alatt párold puhára a hagymát. Tedd bele a meghámozott és cikkekre vágott almát is, sózd, borsozd, majd hagyd a tűzön fedő nélkül még 5 percig. Akkor jó, ha a leve is besűrűsödött. Amíg a hagyma párolódik, szeleteld fel a felengedett halat, és citromlével megöntözve hagyd állni 10 percig. Csepegtesd le, sózd és borsozd, majd forgasd meg lisztben. A maradék vajon süsd meg a halszeletek mindkét felét, és tálald a hagymás almával körítve.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Csirkemáj joghurtmártással

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 dl joghurt
  • 3 evőkanál főzőtejszín
  • 3 evőkanál olaj
  • kevés citromlé
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • snidling
  • kevés liszt
  • bors
  • fűszerkeverék

A felkarikázott hagymát süsd ki egy evőkanál olajban, majd tedd félre. A letisztított csirkemájakat forgasd lisztbe, és két evőkanál olajon serpenyőben süsd ki. Közben vágj fel egy-egy maroknyi bazsalikomot, petrezselymet és snidlinget. Keverd bele a joghurtba, csepegtess rá némi citromlevet, hígítsd fel a tejszínnel, és sózd, borsozd. Amikor a máj kész, tedd mellé a hagymát, szórd meg fűszerkeverékkel, és pár percig pirítsd együtt. A joghurtmártást tálaláskor kanalazd a májra. Rizzsel vagy pirított burgonyával fogyaszd.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük