A világhírű flamand marhapörkölt barna sörrel: az isteni, sűrű szaftot érdemes kitunkolni
Ha nagy családi, baráti lakomára készülsz, a kiadós, zamatos flamand marhapörkölt nyerő választás lehet.
A Carbonnade flamand specialitás, kicsit édesebb, mint a mi pörköltünk, a szaftja pedig hihetetlenül sűrű. Vörösbor helyett sörrel locsolgatva készül. Elsősorban a marhalábszár vagy valamilyen soványabb marhahús a tökéletes választás hozzá. A flamandok leginkább főtt krumplival fogyasztják, de akár zsemlegombóccal, bagettel is kínálhatod. Ne felejts mellé savanyúságot tálalni!
Flamand marhapörölt
Hozzávalók
- 2 kg marhahús
- 4 db vöröshagyma
- 5 dl sör
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 db babérlevél
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanál cukor
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
Elkészítés:
A húst alaposan mosd meg, és vágd fel körülbelül 2x2 centis kockákra. Egy nagyobb lábosban forrósíts fel három evőkanál olajat, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Dobd rá a marhahúst, szórd meg liszttel, sóval, borssal, barna cukorral, és jól keverd össze. Nagyobb lángon pirítsd addig a húst, amíg megkaramellizálódik. Légy résen, mert könnyen és gyorsan megéghet. Közben folyamatosan kavard.
Ha a hús szép barna, tedd hozzá a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a mustárt, majd öntsd fel a sörrel. Fedd le, és kis lángon főzd bő másfél óráig, néha kavard meg. Akkor jó, ha a marha teljesen puha. Ha nem elég sűrű a szaftja, vedd le róla a fedőt, és úgy főzd pár percig.
Ha szereted az izgalmas, szaftos húsokat, a különleges, de olcsó zúzapörköltet se hagyd ki!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció