A világhírű flamand marhapörkölt barna sörrel: az isteni, sűrű szaftot érdemes kitunkolni

Ha nagy családi, baráti lakomára készülsz, a kiadós, zamatos flamand marhapörkölt nyerő választás lehet.

flamand-marhaporkolt
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Carbonnade flamand specialitás, kicsit édesebb, mint a mi pörköltünk, a szaftja pedig hihetetlenül sűrű. Vörösbor helyett sörrel locsolgatva készül. Elsősorban a marhalábszár vagy valamilyen soványabb marhahús a tökéletes választás hozzá. A flamandok leginkább főtt krumplival fogyasztják, de akár zsemlegombóccal, bagettel is kínálhatod. Ne felejts mellé savanyúságot tálalni! 

Flamand marhapörölt

Hozzávalók

  • 2 kg marhahús
  • 4 db vöröshagyma
  • 5 dl sör
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A  húst alaposan mosd meg, és vágd fel körülbelül 2x2 centis kockákra. Egy nagyobb lábosban forrósíts fel három evőkanál olajat, és dinszteld meg rajta az apróra vágott hagymát. Dobd rá a marhahúst, szórd meg liszttel, sóval, borssal, barna cukorral, és jól keverd össze. Nagyobb lángon pirítsd addig a húst, amíg megkaramellizálódik. Légy résen, mert könnyen és gyorsan megéghet. Közben folyamatosan kavard.
 

Ha a hús szép barna, tedd hozzá a babérlevelet, a zúzott fokhagymát, a mustárt, majd öntsd fel a sörrel. Fedd le, és kis lángon főzd bő másfél óráig, néha kavard meg. Akkor jó, ha a marha teljesen puha. Ha nem elég sűrű a szaftja, vedd le róla a fedőt, és úgy főzd pár percig. 

Ha szereted az izgalmas, szaftos húsokat, a különleges, de olcsó zúzapörköltet se hagyd ki! 

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük