Fokhagymás fetával töltött, sült padlizsántekercsek: grillen, serpenyőben is sütheted
A fetás padlizsántekercs kiváló, könnyed nyári vacsora lehet, sőt grillhúsok kísérőjeként is számításba veheted.

fokhagymas-fetas-cukkinitekercsek
Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

Teltebb, puha ajkak irritáció nélkül: hialuronsavas volumennövelő ajakápolót teszteltünk »

Phil Collins lánya a modern Audrey Hepburn: a 31 éves Lily Collins irtó sikkes és megkapóan nőies »

Szépen formálja a csípőt és feszesebbé teszi a kontúrokat: csak napi 20 perc, és az eredmény nem marad el »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha szereted a töltött vagy rakott padlizsánt, akkor ezeket a tekercseket feltétlenül meg kell kóstolnod! Nagy előnyük, hogy gyorsan elkészülnek, különlegesek, és nem hizlalnak. A fűszeres, krémesített feta sajt tökéletes töltelék lehet. Érdemes a padlizsánt besózva pihentetni, hogy finom puhára, ropogósra süljön, és garantáltan ne legyen keserű. 

Fetás padlizsántekercsek

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat alaposan mosd meg, majd éles késsel vagy zöldséggyaluval vágd hosszában körülbelül három milliméteres szeletekre. Sózd be, és hagyd állni legalább 15-20 percig, majd papírtörlővel itasd le a szeletekről a nedvességet.
A felforrósított grillsütőt kend meg kevés olajjal, és süsd rajta világosbarnára a padlizsánszeletek mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Kevés olajjal kikent serpenyőben is megsütheted a zöldségeket. 


A feta sajtot villával nyomkodd meg egy kicsit, lazíts rajta tejföllel, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Ha szigorúan veszed a diétát, tejföl helyett joghurtot is használhatsz. Kend meg a fűszeres, fetás keverékkel a padlizsánokat, és tekerd fel. Tálaláskor még zöldfűszerekkel is megszórhatod. 
A padlizsán különféle rakottasok alapja is lehet, paradicsomos szósszal, sajttal mediterrán ízvilágú fogást tehetsz az asztalra. 

Ezt is szeretjük