Fokhagymás fetával töltött, sült padlizsántekercsek: grillen, serpenyőben is sütheted
A fetás padlizsántekercs kiváló, könnyed nyári vacsora lehet, sőt grillhúsok kísérőjeként is számításba veheted.

fokhagymas-fetas-cukkinitekercsek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a töltött vagy rakott padlizsánt, akkor ezeket a tekercseket feltétlenül meg kell kóstolnod! Nagy előnyük, hogy gyorsan elkészülnek, különlegesek, és nem hizlalnak. A fűszeres, krémesített feta sajt tökéletes töltelék lehet. Érdemes a padlizsánt besózva pihentetni, hogy finom puhára, ropogósra süljön, és garantáltan ne legyen keserű. 

Fetás padlizsántekercsek

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 20 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat alaposan mosd meg, majd éles késsel vagy zöldséggyaluval vágd hosszában körülbelül három milliméteres szeletekre. Sózd be, és hagyd állni legalább 15-20 percig, majd papírtörlővel itasd le a szeletekről a nedvességet.
A felforrósított grillsütőt kend meg kevés olajjal, és süsd rajta világosbarnára a padlizsánszeletek mindkét oldalát körülbelül három-három perc alatt. Kevés olajjal kikent serpenyőben is megsütheted a zöldségeket. 


A feta sajtot villával nyomkodd meg egy kicsit, lazíts rajta tejföllel, és ízesítsd sóval, borssal, zúzott fokhagymával. Ha szigorúan veszed a diétát, tejföl helyett joghurtot is használhatsz. Kend meg a fűszeres, fetás keverékkel a padlizsánokat, és tekerd fel. Tálaláskor még zöldfűszerekkel is megszórhatod. 
A padlizsán különféle rakottasok alapja is lehet, paradicsomos szósszal, sajttal mediterrán ízvilágú fogást tehetsz az asztalra. 

Ezt is szeretjük