Isteni fekete olívakrém: szendvicsekbe és húsok mellé is tökéletes
Olívarajongók számára kihagyhatatlan a tapenade, vagyis az ízes, villámgyors kence, amit aztán a végtelenségig variálhatsz.
Az olívakrém Provence egyik legismertebb zöldséges kencéje. Az alapreceptet kedvedre alakíthatod, jól megy hozzá a szardella, a füge vagy éppen a kapribogyó. Kenheted focacciára, pirítósra, bagettre, de zöldségmártogatósnak is kiváló. Finom hallal vagy sült csirkével, sőt még kecskesajttal is.
Fekete olívakrém
Hozzávalók
- 20 dkg fekete olívabogyó
- 3 evőkanál kapribogyó
- 3 teáskanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál balzsamecet
- bors
Elkészítés:
Ha szükséges, az olívabogyót magozd ki. Rakd a kapribogyókkal együtt késes aprítógépbe, majd dolgozd krémesre egy-két perc alatt. Ízesítsd borssal, zúzott fokhagymával, keverd hozzá az olívaolajat és a balzsamecetet is. Só nem nagyon kell hozzá, mert az olívabogyó elég sós. Pürésítsd addig, amíg homogén masszát nem kapsz. Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá fűszert. Tovább turbózhatod a masszát rozmaringgal is. Isteni focacciával, sós keksszel, de tökéletes hozzá a bagett is.
Olívabogyóval a kenyeret is feldobhatod. Ezt ráadásul még dagasztani sem kell.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept