Isteni fekete olívakrém: szendvicsekbe és húsok mellé is tökéletes
Olívarajongók számára kihagyhatatlan a tapenade, vagyis az ízes, villámgyors kence, amit aztán a végtelenségig variálhatsz.

olivas-krem
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Lakatos Márk bemutatta első férfi kollekcióját: az afro-kubai kultúra inspirálta »

Gyönyörű esküvői kontyok félhosszú, vékony szálú hajból: tupír nélkül tűnik dúsabbnak a frizura »

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olívakrém Provence egyik legismertebb zöldséges kencéje. Az alapreceptet kedvedre alakíthatod, jól megy hozzá a szardella, a füge vagy éppen a kapribogyó. Kenheted focacciára, pirítósra, bagettre, de zöldségmártogatósnak is kiváló. Finom hallal vagy sült csirkével, sőt még kecskesajttal is.   

Fekete olívakrém

Hozzávalók:

  • 20 dkg fekete olívabogyó
  • 3 evőkanál kapribogyó
  • 3 teáskanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, az olívabogyót magozd ki. Rakd a kapribogyókkal együtt késes aprítógépbe, majd dolgozd krémesre egy-két perc alatt. Ízesítsd borssal, zúzott fokhagymával, keverd hozzá az olívaolajat és a balzsamecetet is. Só nem nagyon kell hozzá, mert az olívabogyó elég sós. Pürésítsd addig, amíg homogén masszát nem kapsz. Kóstold meg, ha szükséges, adj még hozzá fűszert. Tovább turbózhatod a masszát rozmaringgal is. Isteni focacciával, sós keksszel, de tökéletes hozzá a bagett is.
Olívabogyóval a kenyeret is feldobhatod. Ezt ráadásul még dagasztani sem kell. 

Ezt is szeretjük