Sült csirkecomb fehérborral: mutatjuk a legfinomabb szaft titkát

A fehérborban sült csirkecombbal kevés a munka, a végeredménytől pedig garantáltan megnyalod mind a tíz ujjad.

Fehérboros szaftban sült csirkecomb
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha fehérborban sütöd ki a csirkecombot, kevés munkával tehetsz le nagyon finom vacsorát az asztalra. A sült csirkecombnak a lelke a fűszervaj, amit kedved szerint ízesíthetsz különböző zöldfűszerekkel. A csirkecombot kirántani is érdemes: olvasd el, mi a titka a tökéletesen átsült húsnak.

Fehérboros szaftban sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg puha vaj
  • 8 csirkefelsőcomb
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1.5 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 citrom
  • bors
  • 2 szál friss kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be őket a hűtőbe egy-két órára pihenni. A vajat vedd ki hamarabb a hűtőszekrényből, hogy puha, formázható állaga legyen. Nyomj bele két fokhagymagerezdet, add hozzá a rozmaringot, a kakukkfüvet, ízesítsd sóval és borssal.

 

Kenj ki egy tepsit ugyanezzel a vajjal, a maradékot pedig oszd el a combok felszínén és a bőrük alatt. Helyezd el őket egymás mellett a kikent tepsiben. Öntsd fel borral, tegyél mellé felkarikázott citromot és a másik két fokhagymagerezdet egészben hagyva, illetve néhány szál friss kakukkfüvet, takard le alufóliával és helyezd 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további 10-15 percig, amíg a bőre megpirul. A fűszeres vaj és a bor együtt fantasztikus ízű szaftot eredményez.

Fokhagymás, fehérboros gomba: vajon pirítva a legfinomabb

A villámgyors fogás köretként is az asztalra kerülhet, de önállóan is megállja a helyét, mivel a fehérbornak köszönhetően sokkal karakteresebb lesz.

Elolvasom
Ezt is szeretjük