Sült csirkecomb fehérborral: mutatjuk a legfinomabb szaft titkát
A fehérborban sült csirkecombbal kevés a munka, a végeredménytől pedig garantáltan megnyalod mind a tíz ujjad.

- Jennifer Lopez arcán valami nem stimmel: durván megszaladt a retus a cipőreklám fotóin »
- Ilyen bitang nőies tud lenni a rövid frizura: előtte-utána fotók mutatnak rá, milyen sokat jelent az előnyös, divatos fazon »
- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Ha fehérborban sütöd ki a csirkecombot, kevés munkával tehetsz le nagyon finom vacsorát az asztalra. A sült csirkecombnak a lelke a fűszervaj, amit kedved szerint ízesíthetsz különböző zöldfűszerekkel. A csirkecombot kirántani is érdemes: olvasd el, mi a titka a tökéletesen átsült húsnak.
Fehérboros szaftban sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg puha vaj
- 8 csirkefelsőcomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl száraz fehérbor
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 citrom
- só
- bors
- 2 szál friss kakukkfű
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be őket a hűtőbe egy-két órára pihenni. A vajat vedd ki hamarabb a hűtőszekrényből, hogy puha, formázható állaga legyen. Nyomj bele két fokhagymagerezdet, add hozzá a rozmaringot, a kakukkfüvet, ízesítsd sóval és borssal.
Kenj ki egy tepsit ugyanezzel a vajjal, a maradékot pedig oszd el a combok felszínén és a bőrük alatt. Helyezd el őket egymás mellett a kikent tepsiben. Öntsd fel borral, tegyél mellé felkarikázott citromot és a másik két fokhagymagerezdet egészben hagyva, illetve néhány szál friss kakukkfüvet, takard le alufóliával és helyezd 200 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és így süsd további 10-15 percig, amíg a bőre megpirul. A fűszeres vaj és a bor együtt fantasztikus ízű szaftot eredményez.
Köretet is készíthetsz fehérborral: a fokhagymás pirított gomba szaftja is vele együtt lesz tökéletes.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept