A legfinomabb rántott csirkecomb receptje - Így biztos, hogy nem marad sületlen a hús
A rántott csirkecomb igazán fejedelmi hétvégi ebéd. Ezzel a módszerrel biztos lehetsz benne, hogy nem marad sületlen a hús.

- Ezt tedd, hogy dúsabbnak tűnjön és legyezőszerű legyen a szempillád: nem a több réteg festék a megoldás »
- A 46 éves Angelina Jolie szép bőrének titka rém egyszerű: a megfelelő hidratálásban és a fényvédőben hisz »
- Átalakul a puha, lötyögős felkar, ha ezeket a gyakorlatokat végzed: 15 perc torna, ami súlyzók nélkül is hatékonyan tónusoz »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Helyesíráskvíz: ironikus vagy irónikus? Tudod, hogy írjuk helyesen?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- Oszvald Marika lánya 43 évesen lett anya: Krisztinának a 11. lombikja lett sikeres
A rántott csirkecombnál nem is kell ínycsiklandóbb hétvégi ebéd, ugyanakkor sokan mégis tartanak az elkészítésétől, mert a hús valóban időnként sületlen marad. Ezt elkerülheted, ha bundázás előtt tejben előfőzöd a combokat, ezen a módon ugyanis úgy maradnak omlósak, hogy közben a panír sem szárad ki rajtuk sütéskor.
Fűszeres rántott csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirke alsócomb
- 2.5 dl tej
- 2.5 dl víz
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A bundázáshoz
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 teáskanál bors
- 0.5 teáskanál cayenne-bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkecombokat helyezd egy serpenyőbe. Öntsd fel tejjel és vízzel, sózd, borsozd, cikkezd bele a fokhagymát, és lassú tűzön 30-35 perc alatt főzd össze. Ha készen vannak, szedd ki, és szűrőben csepegtesd le őket.
A panírozáshoz a lisztet keverd össze a sóval, a pirospaprikával, a fokhagymaporral, a kakukkfűvel, a borssal, és ha kedveled a csípőset, a Cayenne-borssal. Egy másik tálban enyhén verd fel a tojást, a harmadikba önts zsemlemorzsát. A combokat hempergesd meg először a fűszeres lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts fel annyi olajat, amennyi félig ellepi a bepanírozott csirkecombokat, és egyik oldalon 3-4, másik oldalon 2-3 perc alatt süsd őket aranyszínűre. Egyszerre csak néhány darabot tegyél a serpenyőbe, hogy az olajat ne hűtsék le. Ha készen vannak, szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Tálald színpompás, gazdagon ízesített zöldséges rizzsel!
Még több recept