A legfinomabb rántott csirkecomb receptje - Így biztos, hogy nem marad sületlen a hús
A rántott csirkecomb igazán fejedelmi hétvégi ebéd. Ezzel a módszerrel biztos lehetsz benne, hogy nem marad sületlen a hús.

rantott csirkecomb
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rántott csirkecombnál nem is kell ínycsiklandóbb hétvégi ebéd, ugyanakkor sokan mégis tartanak az elkészítésétől, mert a hús valóban időnként sületlen marad. Ezt elkerülheted, ha bundázás előtt tejben előfőzöd a combokat, ezen a módon ugyanis úgy maradnak omlósak, hogy közben a panír sem szárad ki rajtuk sütéskor.

Fűszeres rántott csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre

  • 8 csirke alsócomb
  • 2.5 dl tej
  • 2.5 dl víz
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

A bundázáshoz

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 teáskanál bors
  • 0.5 teáskanál cayenne-bors
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat helyezd egy serpenyőbe. Öntsd fel tejjel és vízzel, sózd, borsozd, cikkezd bele a fokhagymát, és lassú tűzön 30-35 perc alatt főzd össze. Ha készen vannak, szedd ki, és szűrőben csepegtesd le őket.
 

A panírozáshoz a lisztet keverd össze a sóval, a pirospaprikával, a fokhagymaporral, a kakukkfűvel, a borssal, és ha kedveled a csípőset, a Cayenne-borssal. Egy másik tálban enyhén verd fel a tojást, a harmadikba önts zsemlemorzsát. A combokat hempergesd meg először a fűszeres lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában. Egy serpenyőben hevíts fel annyi olajat, amennyi félig ellepi a bepanírozott csirkecombokat, és egyik oldalon 3-4, másik oldalon 2-3 perc alatt süsd őket aranyszínűre. Egyszerre csak néhány darabot tegyél a serpenyőbe, hogy az olajat ne hűtsék le. Ha készen vannak, szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
 

Tálald színpompás, gazdagon ízesített zöldséges rizzsel!

Ezt is szeretjük