A legfinomabb fasírtgolyók magvas bundában: többféle húsból gyúrd
A megszokott fasírtgolyókat is feldobhatod, ha sütés előtt magvas bundába forgatod őket.
Ha te is szereted a ropogós fasírtgolyókat, most forgasd őket magvas bundába! Egyféle húsból is finom lesz, de ha igazán ki szeretnéd használni a benne rejlő lehetőségeket, készítsd fele-fele arányban sertés- és marhahúsból. Vendégvárónak is tökéletes fogás, ugyanis akár kézzel is lehet falatozni.
Fasírtgolyók magvas bundában
Hozzávalók 4 személyre
A fasírtgolyókhoz:
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált marhahús
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 tojás
- 1 teáskanál pirospaprika
- 0.5 zsemle
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
A forgatáshoz:
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 5 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A zsemlét áztasd tíz percre kevés vízbe, majd nyomkodd ki belőle a nedvességet, és tedd egy tálba. Add hozzá a kétféle darált húst, reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, keverd el a tojással, a pirospaprikával, az aprított petrezselyemmel, a sóval és a borssal. Tedd a hűtőbe fél órára, hogy az ízei összeérjenek, majd formálj belőle gombócokat.
Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi a gombócokat félig ellepi. A zsemlemorzsát keverd el a szezámmaggal. Forgasd meg benne a húsgombócokat, és az olajban, oldalanként két-három perc alatt, süsd őket ropogósra.
Szaftos Stroganoff másként: húsgombóccal készül a fejedelmi fogás
A Stroganoffot biztosan nem kell bemutatnunk, ez a változat azonban egy különleges csavarral készül. Ezúttal a szaftos Stroganoffba bélszín helyett húsgombóc kerül.
ElolvasomKép: Shedu / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!
- fasírt
- rozmaring
Ropogós fasírt rozmaringgal: így nem esik szét sütés közben
- egytálétel
- töltött káposzta