A legfinomabb fasírtgolyók magvas bundában: többféle húsból gyúrd

A megszokott fasírtgolyókat is feldobhatod, ha sütés előtt magvas bundába forgatod őket.

Fasírtgolyók magvas bundában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha te is szereted a ropogós fasírtgolyókat, most forgasd őket magvas bundába! Egyféle húsból is finom lesz, de ha igazán ki szeretnéd használni a benne rejlő lehetőségeket, készítsd fele-fele arányban sertés- és marhahúsból. Vendégvárónak is tökéletes fogás, ugyanis akár kézzel is lehet falatozni.

Fasírtgolyók magvas bundában

Hozzávalók 4 személyre

A fasírtgolyókhoz:

  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 zsemle
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • bő olaj a sütéshez

A forgatáshoz:

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 5 evőkanál szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A zsemlét áztasd tíz percre kevés vízbe, majd nyomkodd ki belőle a nedvességet, és tedd egy tálba. Add hozzá a kétféle darált húst, reszeld bele a hagymát és a fokhagymát, keverd el a tojással, a pirospaprikával, az aprított petrezselyemmel, a sóval és a borssal. Tedd a hűtőbe fél órára, hogy az ízei összeérjenek, majd formálj belőle gombócokat.

Egy serpenyőben hevíts annyi olajat, amennyi a gombócokat félig ellepi. A zsemlemorzsát keverd el a szezámmaggal. Forgasd meg benne a húsgombócokat, és az olajban, oldalanként két-három perc alatt, süsd őket ropogósra.

Szaftos Stroganoff másként: húsgombóccal készül a fejedelmi fogás

A Stroganoffot biztosan nem kell bemutatnunk, ez a változat azonban egy különleges csavarral készül. Ezúttal a szaftos Stroganoffba bélszín helyett húsgombóc kerül.

Elolvasom

Kép: Shedu / Getty Images

Ezt is szeretjük