Rántott csirkemell szezámmagos bundában

Így dobhatd fel a rántott húst

A csirkemell szezámmagos bundában remek ötlet hétvégére.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A puha csirkemell ropogós, szezámmagos bundában remek megoldás, ha a hagyományos rántott húson szeretnél változtatni egy kicsit. Készíthetsz a húsból falatkákat, de nagyobb szeleteket is panírozhatsz ilyen módon. Rizzsel vagy bármilyen burgonyakörettel, salátával, mártogatóssal is kínálhatod.

Csirkemell szezámmagos budában

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkemell
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 evőkanál liszt
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, vágd fel neked tetsző darabokra. A húst sózd és borsozd meg ízlés szerint. Tedd egy tányérba vagy tálba a lisztet, egy másik edényben verd fel a tojást, nyomd bele a fokhagymát, a harmadikban pedig keverd össze a zsemlemorzsát és a szezámmagot.

Ebben a sorrendben forgasd meg mindegyikben a csirkeszeleteket. Arra ügyelj, hogy mindenhová kerüljön panír, majd a felesleget ütögesd le. Bő olajban süsd ki a húsokat. Vigyázz, hogy ne legyen túl forró a zsiradék, mert akkor a bunda megég, a csirke viszont nem puhul meg. Sütés közben forgasd át a szeleteket. Ha mindkét oldaluk szép piros, vedd ki az olajból, szedd papírtörlőre, majd csepegtesd le őket.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük