Fahéjas almatorta
Igazi őszi ízek
Az almával és fahéjjal készülő édességek az őszi-téli szezon jellegzetes finomságai, ahogyan ez az édes torta is.

Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Karnyújtásnyira volt, mégsem tudtunk róla: ásványvizes arcmosás az új szépségtrend »

A környezettudatos cipő igenis menő: erre is jó a műanyag palack »

Arcforma teszt egyszerűen: megkönnyíti a sminkelést és a frizuraválasztást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Alig fél órát kell vele pepecselned, aztán már csak a sütőre kell várnod, hogy elkészüljön az omlós édesség, ami kiváló desszert, vagy délutáni finomság lehet.

Egy gombóc vaníliafagyi minden almás sütit nagymértékben feldob, de egy kis diós-lekváros keverékkel is gazdagíthatod a feltétet.

Fahéjas almatorta

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csapott evőkanál fahéj
  • 6 db közepes méretű alma
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom
  • 1 teáskanálnyi sütőpor
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

80 perc

Elkészítés menete:

Az almákat pucold meg, vágd ki a közepüket, aztán szeleteld mindegyiket félbe és vágj belőlük kisebb cikkeket, csepegtesd rájuk a fél citrom levét és szórd meg fahéjjal, keverd össze, majd tedd félre. A sütőport keverd össze a liszttel. A tojásokat válaszd ketté. A vajat keverd simára a cukorral, majd add hozzá a sárgájákat, kapard hozzájuk a vaníliát, majd folyamatos kevergetés mellett add hozzájuk a lisztet.

A fehérjéket verd kemény habbá a só társaságában, majd figyelve, hogy ne törjön, keverd a lisztes masszához. Ha mindezzel megvagy, vedd elő a kedvenc 26 centi átmérőjű tortaformádat, lisztezd ki, majd egyengesd el benne a masszát, terítsd el rajta az almacikkeket, aztán 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre, körülbelül 50 percig.

Hazai klasszikusok

A magyar ételek a világ minden táján jól ismertek, akár húsokról, akár édességekről legyen szó, most az utóbbiakat emeltük ki

Ezt is szeretjük