Mennyei fahéjas tekercsek pihe-puha kelt tésztából
A fahéjas tekercsek sütése közben az egész házat isteni illat lengi be. Ezzel a recepttel a kelt tészta sem bonyolult.

fahejas-tekercs-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fahéjas tekercs mennyei, puha, egy bögre tejjel vagy kakaóval remek reggeli vagy vacsora, de akár vendégeket is kínálhatsz vele. A kelesztésnél alaposan dolgozd ki a tésztát, nagyon egyszerű dolgod lesz, ha ehhez a művelethez a gépet is beveted. Ízlés szerint kisebb-nagyobb tekercseket is készíthetsz, a tetejére pedig szórhatsz cukrot vagy más finomságot is.

Fahéjas tekercsek kelt tésztából

Hozzávalók:

A tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 7 dkg cukor
  • 3 dl tej
  • 3.5 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál
  • 1 db tojás
  • 7 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez

  • 4 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tej felét langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és várj 10 percig, amíg felfut, azaz jól megemelkedik. A lisztet szitáld át, add hozzá a maradék tejet, az olvasztott vajat, a tojást, a sót, a cukrot és az élesztőt. Dagaszd meg a tésztát. Akkor jó, ha elválik a kezedtől és a táltól. A tésztát letakarva keleszd 40 percig.
 

Amikor a duplájára nő, tedd át lisztezett felületre, a tésztát vágd négy egyforma részre, és nyújtsd ki kör alakúra. Mindegyiket kend meg az olvasztott vajjal, szórd meg fahéjjal elkevert cukorral, és tekerd fel. Rendezd a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és letakarva keleszd még 20 percig. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. 

Ezt is szeretjük