A klasszikus franciasaláta receptje
Köretnek is remek
A hidegtálak legnépszerűbb sztárja a franciasaláta, ami magában vagy köretnek is zseniális.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az igazán finom franciasaláta titka a nem túl puhára főzött zöldségekben és a friss, ropogós almában rejlik, na meg persze az se baj, ha igazi majonézzel készíted.

Egy kis friss petrezselyemmel és metélőhagymával még feldobhatod, ha hajlandó vagy eltérni az eredeti recepttől.

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöldborsó
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 3 közepes krumpli
  • 3 közepes méretű alma
  • 2 kisebb karalábé
  • 10 dkg csemegeuborka

A majonézhez:

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 citrom
  • 3 dl olaj
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold nagyjából egységes méretű részekre őket. Tégy fel annyi vizet forrni, amennyiben mindenki elfér - a legjobb az, ha külön-külön főzöd meg a zöldségeket, de együtt is jó lesz -, és főzd meg benne őket, némi só társaságában. Ügyelj arra, hogy inkább ropogósak maradjanak, de azért ne legyenek túl kemények sem, ez az állapot zöldségenként változó idő alatt áll be, a krumplinak és a répának kicsit tovább tart elérni, míg a borsónak pár perc is elegendő lehet.

Ha mindenki elérte a megfelelő állagot, szedd ki őket, és tedd félre hűlni. A majonézhez csak a sárgáják fognak kelleni, a fehérjéket tedd félre, jól jöhetnek még majd. A sárgájákat keverd el a sóval és a mustárral, majd öntsd fel az olajjal, aztán csepegtess bele annyi citromot, amennyit az ízlésed diktál, ha szereted kicsit édeskésebben, akkor egy kis mézet is keverhetsz hozzá. Ha mindezzel megvagy, már nincs más dolgod, mint a főtt zöldségekkel összekeverni a házi majonézt, és egy tálban eltenni a salátát, amíg a vendégek meg nem érkeznek. A legjobb, ha egy éjen át áll a hűtőben.

Vendégváró falatok a legjobb társaságnak

Ha vendégül látsz egy kisebb-nagyobb társaságot, te is azt szeretnéd, ha elégedettek lennének és jól éreznék magukat, ehhez pedig a legjobb alapot némi finom ropogtatnivaló adhatja.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük