A klasszikus franciasaláta receptje

Köretnek is remek

A hidegtálak legnépszerűbb sztárja a franciasaláta, ami magában vagy köretnek is zseniális.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az igazán finom franciasaláta titka a nem túl puhára főzött zöldségekben és a friss, ropogós almában rejlik, na meg persze az se baj, ha igazi majonézzel készíted.

Egy kis friss petrezselyemmel és metélőhagymával még feldobhatod, ha hajlandó vagy eltérni az eredeti recepttől.

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöldborsó
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 3 közepes krumpli
  • 3 közepes méretű alma
  • 2 kisebb karalábé
  • 10 dkg csemegeuborka

A majonézhez:

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 citrom
  • 3 dl olaj
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold nagyjából egységes méretű részekre őket. Tégy fel annyi vizet forrni, amennyiben mindenki elfér - a legjobb az, ha külön-külön főzöd meg a zöldségeket, de együtt is jó lesz -, és főzd meg benne őket, némi só társaságában. Ügyelj arra, hogy inkább ropogósak maradjanak, de azért ne legyenek túl kemények sem, ez az állapot zöldségenként változó idő alatt áll be, a krumplinak és a répának kicsit tovább tart elérni, míg a borsónak pár perc is elegendő lehet.

Ha mindenki elérte a megfelelő állagot, szedd ki őket, és tedd félre hűlni. A majonézhez csak a sárgáják fognak kelleni, a fehérjéket tedd félre, jól jöhetnek még majd. A sárgájákat keverd el a sóval és a mustárral, majd öntsd fel az olajjal, aztán csepegtess bele annyi citromot, amennyit az ízlésed diktál, ha szereted kicsit édeskésebben, akkor egy kis mézet is keverhetsz hozzá. Ha mindezzel megvagy, már nincs más dolgod, mint a főtt zöldségekkel összekeverni a házi majonézt, és egy tálban eltenni a salátát, amíg a vendégek meg nem érkeznek. A legjobb, ha egy éjen át áll a hűtőben.

Vendégváró falatok a legjobb társaságnak

Ha vendégül látsz egy kisebb-nagyobb társaságot, te is azt szeretnéd, ha elégedettek lennének és jól éreznék magukat, ehhez pedig a legjobb alapot némi finom ropogtatnivaló adhatja.

Képeken a legfinomabb vendégváró falatok

Nézegess képeket!

Elolvasom

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük