A klasszikus franciasaláta receptje
Köretnek is remek
A hidegtálak legnépszerűbb sztárja a franciasaláta, ami magában vagy köretnek is zseniális.

Nyereményjáték

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

összesen 2 db játék
Ez is érdekelhet

Sok nő itt hibázik: így kell kezelni a bakteriális fertőzést - Nincs olyan, hogy valami mindenre jó (x)

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Ez a legjobb téli manikűr a pihe-puha kötött pulóverekhez »

Cuki lábmelegítő csizma otthonra, kötött pulóverből »

20 nőies öltözék, ami a kiegészítőktől olyan szemrevaló »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az igazán finom franciasaláta titka a nem túl puhára főzött zöldségekben és a friss, ropogós almában rejlik, na meg persze az se baj, ha igazi majonézzel készíted.

Egy kis friss petrezselyemmel és metélőhagymával még feldobhatod, ha hajlandó vagy eltérni az eredeti recepttől.

Franciasaláta

Hozzávalók:

  • 25 dkg zöldborsó
  • 4-5 szál sárgarépa
  • 3 közepes krumpli
  • 3 közepes méretű alma
  • 2 kisebb karalábé
  • 10 dkg csemegeuborka

A majonézhez:

  • 4 tojás
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 citrom
  • 3 dl olaj
  • 0,5 dl olívaolaj

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg jó alaposan, majd darabold nagyjából egységes méretű részekre őket. Tégy fel annyi vizet forrni, amennyiben mindenki elfér - a legjobb az, ha külön-külön főzöd meg a zöldségeket, de együtt is jó lesz -, és főzd meg benne őket, némi só társaságában. Ügyelj arra, hogy inkább ropogósak maradjanak, de azért ne legyenek túl kemények sem, ez az állapot zöldségenként változó idő alatt áll be, a krumplinak és a répának kicsit tovább tart elérni, míg a borsónak pár perc is elegendő lehet.

Ha mindenki elérte a megfelelő állagot, szedd ki őket, és tedd félre hűlni. A majonézhez csak a sárgáják fognak kelleni, a fehérjéket tedd félre, jól jöhetnek még majd. A sárgájákat keverd el a sóval és a mustárral, majd öntsd fel az olajjal, aztán csepegtess bele annyi citromot, amennyit az ízlésed diktál, ha szereted kicsit édeskésebben, akkor egy kis mézet is keverhetsz hozzá. Ha mindezzel megvagy, már nincs más dolgod, mint a főtt zöldségekkel összekeverni a házi majonézt, és egy tálban eltenni a salátát, amíg a vendégek meg nem érkeznek. A legjobb, ha egy éjen át áll a hűtőben.

Vendégváró falatok a legjobb társaságnak

Ha vendégül látsz egy kisebb-nagyobb társaságot, te is azt szeretnéd, ha elégedettek lennének és jól éreznék magukat, ehhez pedig a legjobb alapot némi finom ropogtatnivaló adhatja.

Blog.hu ajánló