Az eredeti francia madeleine receptje
Cuki, apró piskóta
A madeleine olyan, mint egy apró keksz, édes, belül puha, kívül ropogós, és mennyei finom.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A madeleine végtelenül egyszerű sütemény, hogy igazán látványost készíts, szükséged lesz egy igazi madeleine formára, ami nem egy beszerezhetetlen eszköz.

Magában is nagyon finom, de egy kis baracklekvárba vagy csokikrémbe mártogatva egyszerűen utánozhatatlan.

Francia madeleine

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília
  • 1 citrom
  • 13 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 mokkáskanálnyi sütőpor
  • 13 dkg vaj

Elkészítés ideje:

35 perc.

Elkészítés menete:

Végy elő egy alkalmas tálat, majd üsd bele a két tojást. Keverd simára bennük a cukrot, majd kapard bele a vaníliát, és reszelj hozzá egy kis citromhéjat. A sütőport keverd a liszthez, majd szép lassan adagold a tojásos keverékhez, és tégy ugyanígy a vajjal is.

Ha mindezzel megvagy, jöhet a madeleine forma, minden kis mélyedésbe tölts a masszából, de ne legyenek teljesen teli. A sütőt melegítsd elő 190 fokra, told be a formát, és nagyjából tíz perc alatt süsd készre a kis kekszeket. Ha már szép barnák, vedd ki őket, és már fogyaszthatod is.

Édességek itthonról

Ha nem vágysz francia eredetű süteményre, a hazai édességek között is bőven találhatsz neked tetszőt.

OLVASD EL EZT IS!

keksz lead
  • keksz
  • édességek

Roppanós csokis keksz

Ezt is szeretjük