Az eredeti francia madeleine receptje
Cuki, apró piskóta
A madeleine olyan, mint egy apró keksz, édes, belül puha, kívül ropogós, és mennyei finom.

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Gyönyörű kis tó Budapesttől egy karnyújtásnyira: homokos stranddal és jó hangulattal vár a Domonyvölgyi-víztározó
- A 48 éves Dobó Kata hupikék fürdőruhában pózolt: karcsú, mint egy modell
A madeleine végtelenül egyszerű sütemény, hogy igazán látványost készíts, szükséged lesz egy igazi madeleine formára, ami nem egy beszerezhetetlen eszköz.


Magában is nagyon finom, de egy kis baracklekvárba vagy csokikrémbe mártogatva egyszerűen utánozhatatlan.
Francia madeleine
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 1 rúd vanília
- 1 citrom
- 13 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 1 mokkáskanálnyi sütőpor
- 13 dkg vaj
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
Végy elő egy alkalmas tálat, majd üsd bele a két tojást. Keverd simára bennük a cukrot, majd kapard bele a vaníliát, és reszelj hozzá egy kis citromhéjat. A sütőport keverd a liszthez, majd szép lassan adagold a tojásos keverékhez, és tégy ugyanígy a vajjal is.
Ha mindezzel megvagy, jöhet a madeleine forma, minden kis mélyedésbe tölts a masszából, de ne legyenek teljesen teli. A sütőt melegítsd elő 190 fokra, told be a formát, és nagyjából tíz perc alatt süsd készre a kis kekszeket. Ha már szép barnák, vedd ki őket, és már fogyaszthatod is.
Édességek itthonról
Ha nem vágysz francia eredetű süteményre, a hazai édességek között is bőven találhatsz neked tetszőt.
OLVASD EL EZT IS!

- vanília
- tejszín
Őszibarackos panna cotta

- meggy
- pite
Békebeli meggyes pite

- keksz
- édességek