Így készül a borscs

A céklaleves eredeti orosz változata

A borscs orosz nemzeti eledel, elkészítése nem egyszerű, de megéri a fáradtságot.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyakorlatilag az egykori Szovjetunió teljes területén minden ország nemzeti ételként tekint erre az igencsak tápláló levesre, legfeljebb kicsit átnevezték, kicsit máshogy készítik, de az alapvető összetétel semmit sem változott.

A hozzávalók listája és az elkészítési idő sem rövid, de hidd el, megéri a fáradozást.

Borscs

Hozzávalók:

  • 4-5 céklagumó
  • 1 kg húsos marhacsont
  • 2 nagy sárgarépa
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 30 dkg káposzta
  • 1 csokor snidling
  • 1 konzerv paradicsomsűrítmény
  • 1 citrom
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 1 babérlevél
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

Két és fél óra.

Elkészítés menete:

A zöldségeket alaposan mosd meg, majd a hagymát kockázd fel, a többieket vágd csíkokra, vagy legalábbis egyforma alakú darabokra. Egy nagyobb lábasba tedd bele a húsos csontot, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Kezdd el melegíteni így, és fűszerezd kedvedre, valamint add hozzá a babérlevelet. A csíkokra vágott céklát kezdd el pirítani némi olajon, majd add hozzá a cukrot és a paradicsompürét, valamint nyomkodd rá a citrom levének nagyjából felét. Ezután vedd kis lángra, és hagyd fortyogni, amíg a zöldség teljesen meg nem puhul.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Egy másik serpenyőben kezdd el pirítani a hagymát, amikor már szépen pirul, add hozzá a répát, majd a káposztát is, sózd, borsozd, vedd kis lángra, fedd le, és hagyd puhulni őket. Amikor a cékla kellőképp megpuhult, öntsd rá mindennel együtt a répás-káposztás elegyre, és keverd őket jól össze. A húsos csontot vedd ki a vízből, majd a zöldséges levet óvatosan, gyakran kevergetve öntsd össze a húsos lével, és hagyd, hogy együtt felforrjanak, kis lángon. Közben a tejfölt keverd csomómentesre a liszttel, sűrítsd be vele a levest, tedd vissza a húst, és várd meg, hogy ismét forrjon. Ha ez megtörtént, vágj bele snidlinget kedvedhez mérten, majd zárd el a gázt, és kész is vagy.

Zöldség mindenekfelett!

Ha szereted a zöldséges finomságokat, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

A legfinomabb zsírégető saláták

Nézegess képeket!

Elolvasom

OLVASD EL EZT IS!

orosz pirog lead
  • húsételek
  • sós sütemény

Hússal töltött pirog

Ezt is szeretjük