Így készül a borscs
A borscs orosz nemzeti eledel, elkészítése nem egyszerű, de megéri a fáradtságot.
Gyakorlatilag az egykori Szovjetunió teljes területén minden ország nemzeti ételként tekint erre az igencsak tápláló levesre, legfeljebb kicsit átnevezték, kicsit máshogy készítik, de az alapvető összetétel semmit sem változott.
A hozzávalók listája és az elkészítési idő sem rövid, de hidd el, megéri a fáradozást.
Borscs
Hozzávalók:
- 4-5 céklagumó
- 1 kg húsos marhacsont
- 2 nagy sárgarépa
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 30 dkg káposzta
- 1 csokor snidling
- 1 konzerv paradicsomsűrítmény
- 1 citrom
- 2 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 babérlevél
- olaj
- só, bors
Elkészítés ideje:
Két és fél óra.
Elkészítés menete:
A zöldségeket alaposan mosd meg, majd a hagymát kockázd fel, a többieket vágd csíkokra, vagy legalábbis egyforma alakú darabokra. Egy nagyobb lábasba tedd bele a húsos csontot, majd önts rá annyi vizet, hogy ellepje. Kezdd el melegíteni így, és fűszerezd kedvedre, valamint add hozzá a babérlevelet. A csíkokra vágott céklát kezdd el pirítani némi olajon, majd add hozzá a cukrot és a paradicsompürét, valamint nyomkodd rá a citrom levének nagyjából felét. Ezután vedd kis lángra, és hagyd fortyogni, amíg a zöldség teljesen meg nem puhul.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egy másik serpenyőben kezdd el pirítani a hagymát, amikor már szépen pirul, add hozzá a répát, majd a káposztát is, sózd, borsozd, vedd kis lángra, fedd le, és hagyd puhulni őket. Amikor a cékla kellőképp megpuhult, öntsd rá mindennel együtt a répás-káposztás elegyre, és keverd őket jól össze. A húsos csontot vedd ki a vízből, majd a zöldséges levet óvatosan, gyakran kevergetve öntsd össze a húsos lével, és hagyd, hogy együtt felforrjanak, kis lángon. Közben a tejfölt keverd csomómentesre a liszttel, sűrítsd be vele a levest, tedd vissza a húst, és várd meg, hogy ismét forrjon. Ha ez megtörtént, vágj bele snidlinget kedvedhez mérten, majd zárd el a gázt, és kész is vagy.
Zöldség mindenekfelett!
Ha szereted a zöldséges finomságokat, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- gomba
- leves
Isteni gombakrémleves
- húsételek
- sós sütemény
Hússal töltött pirog
- grill
- sertéshús