Kedvenc szerb csevapreceptünk: így készítik eredetileg az isteni grillételt
Az eredeti szerb csevap semmilyen különleges fűszert nem kíván: az ízek különleges harmóniáját az adja, hogy háromféle húst gyúrnak benne össze.
Ha te is szívesen eszed nyaraláskor a csevap vagy csevapcsicsa nevű, a mi fasírtunkra emlékeztető húsételt, bizonyára elgondolkoztál már azon, hogyan készítik eredetileg. Valójában, mint minden régi receptnek, ennek is több autentikus változata ismert, egy azonban közös bennük: marha- bárány- és sertéshús egyszerre bújik meg a grillezett rudacskákban.
Eredeti szerb csevap receptje
Hozzávalók
- 50 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált bárányhús
- 4 kávéskanál só
- 3 kávéskanál bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 vöröshagyma
- 0.5 dl víz
Elkészítés:
A darált húsokat helyezd egy nagy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, sózd, borsozd, önts hozzá egy kevés vizet, és nagyon alaposan gyúrd össze az egészet. Ha már teljesen összevegyültek, tekerd frissen tartó fóliába, és egy éjszakára helyezd a hűtőbe, hogy az ízek teljesen összeérjenek.
Másnap formálj belőle kis rudakat, és nyársra húzva tíz perc alatt süsd őket készre grillen. 200 fokra előmelegített sütőbe is tolhatod, ebben az esetben 25-30 perc alatt készül el.
Házi készítésű ajvárral kínáld.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept