Kedvenc szerb csevapreceptünk: így készítik eredetileg az isteni grillételt
Az eredeti szerb csevap semmilyen különleges fűszert nem kíván: az ízek különleges harmóniáját az adja, hogy háromféle húst gyúrnak benne össze.

csevap
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is szívesen eszed nyaraláskor a csevap vagy csevapcsicsa nevű, a mi fasírtunkra emlékeztető húsételt, bizonyára elgondolkoztál már azon, hogyan készítik eredetileg. Valójában, mint minden régi receptnek, ennek is több autentikus változata ismert, egy azonban közös bennük: marha- bárány- és sertéshús egyszerre bújik meg a grillezett rudacskákban.

Eredeti szerb csevap receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált bárányhús
  • 4 kávéskanál
  • 3 kávéskanál bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 0.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A darált húsokat helyezd egy nagy tálba. Reszeld hozzá a vöröshagymát, nyomd bele a fokhagymagerezdeket, sózd, borsozd, önts hozzá egy kevés vizet, és nagyon alaposan gyúrd össze az egészet. Ha már teljesen összevegyültek, tekerd frissen tartó fóliába, és egy éjszakára helyezd a hűtőbe, hogy az ízek teljesen összeérjenek.

Másnap formálj belőle kis rudakat, és nyársra húzva tíz perc alatt süsd őket készre grillen. 200 fokra előmelegített sütőbe is tolhatod, ebben az esetben 25-30 perc alatt készül el.
Házi készítésű ajvárral kínáld.

Ezt is szeretjük