Álomfinom, epres sajttorta sütés nélkül: krémes és nagyon gyümölcsös

Az idény sztárja a sajttorta, aminek a készítésébe biztosan nem fogsz beleizzadni. Sok eperrel a tetején bárkit elkápráztathatsz vele.

epres-sajttorta-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sajttorta nagy előnye, hogy nem kell vele sokat pepecselni, nehéz elrontani, fantasztikusan finom, és még mutatós is. A variációk száma is végtelen, most mi más kerülhetne rá, mint lédús, édes eper. A mascarponét a tejszín csábítóan selymessé teszi. Bár sütni nem kell, hűteni nem árt néhány órán át.

Epres sajttorta sütés nélkül

Hozzávalók

A kekszes réteghez

  • 20 dkg édes keksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez

  • 25 dkg mascarpone
  • 8 dkg kristálycukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál citromlé

A tetejére

  • 30 dkg eper
Recept idők

Elkészítés:

Egy kapcsos tortaformát bélelj ki sütőpapírral. A kekszet törd össze jó alaposan, a legegyszerűbb, ha aprítógépben morzsásítod. A vajat olvaszd meg, majd keverd el a keksszel. Ha túl száraz, adhatsz hozzá egy-két evőkanál tejet, majd nyomkodd a tortaforma aljára. Tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a krémet. 
 

A mascarponét rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom levét, és keverd jó habosra. A tejszínt verd kemény habbá a fixálóval, majd forgasd a mascarponés masszához. Kanalazd a tetejére a habos krémet, és tedd a hűtőbe egy órára, hogy megdermedjen a töltelék. A tetejét rakd ki ízlésesen eperrel, és tedd vissza még néhány órára a hűtőbe. 
Minden eperimádónak muszáj megkóstolnia a habkönnyű eperfelfújtat is. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük