Egytepsis csirkecomb rizzsel összesütve: minden a sütőben puhul

Időt és energiát spórolsz meg azzal, ha a csirkecombot és a rizst egy tepsiben sütöd meg.

Egytepsis rizses csirkecombok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az egytepsis rizses csirkecomb fűszeres, paradicsomos szaftban puhul a sütőben, és egyszerűen képtelenség ellenállni neki. A többi olyan fogáshoz hasonlóan, amelyben a köret a hússal együtt sül, itt is csak annyi a dolgod, hogy pakold egymás mellé a hozzávalókat, és amíg lassan összesülnek, akár pihenhetsz is egy jót.

Egytepsis rizses csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg morzsolt kukorica
  • 4 csirkealsócomb
  • 4 szem szárított paradicsom
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 csésze alaplé
  • 1 csésze rizs
  • 1 hagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe egy-két órára. A pácolási idő leteltével vegyél elő egy olyan serpenyőt, amelyet később a sütőbe is be tudsz tenni. Nagy lángon piríts benne kérget a combok mindkét oldalára, majd szedd ki, és tedd félre. Ugyanebben a serpenyőben, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával futtasd meg a nagyobb darabokra vágott hagymát és az egészben hagyott, késsel kilapított fokhagymagerezdeket.

 

Add hozzá a csíkokra vágott szárított paradicsomot, a felkarikázott kápia paprikát, a borsót és a kukoricát. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel, majd forgasd hozzá a rizst. Hagyd, hogy a szemek magukba szívják a fűszeres alapot, majd öntsd fel a paradicsomkonzervvel és az alaplével. Kicsit sózd és borsozd meg, majd jöhetnek bele vissza a csirkecombok. Fedővel vagy alufóliával fedd le, és told 180 fokos sütőbe egy órára.

Az izgalmas töltött szőlőleveleknek is a rizs a főszereplője: a vendégeidet is le fogja nyűgözni ez az előétel.

Tartalmas, rizzsel töltött szőlőlevél: hús nélkül is elkészíthető

A görög eredetű töltött szőlőlevelet – más néven a dolmadest – több mediterrán nemzet is a magáénak követeli. Amíg azonban ők egymással vitatkoznak, mi megmutatjuk, hogyan készül a Kréta-szigetéről származó változat.

Elolvasom

Kép: Lauri Patterson / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük