Egyszerű rakott csirke

Krémes, sajtos fogás a sütőből

A rakott ételek nagyon népszerűek, nem véletlenül. Próbáld ki, milyen csirkéből készítve.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A rakott ételek mindig hálásak, mert könnyen és változatosan elkészíthetőek. A legtöbbször zöldség kerül a sütőbe, pedig a hús is finom megrakva.

A sajtos-tejfölös csirke hamar készen van, és igazán különleges fogás. Rizzsel, krumplival, de salátával is kínálhatod.

Rakott csirkemell sajttal és tejföllel

Hozzávalók:

  • 15 dkg trappista sajt
  • 6 db csirkemellfilé
  • 1 csomag bacon
  • 1 nagy dobozos tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • kakukkfű
  • bazsalikom

A csirkemellek mindkét oldalát sózd meg, kakukkfüvezd és bazsalikomozd be. Egy jénai tál aljára fektess baconszeleteket, és tedd rájuk a csirkemelleket.

A hagymát kockázd fel apróra, és keverd bele a tejfölbe. Öntsd rá a húsra, és oszlasd el. Előmelegített sütőben, közepes lángon kezdd el sütni. Amikor a hús már puha, vedd ki a sütőből. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és tedd vissza, hogy megpiruljon a teteje.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük