Egyszerű rakott csirke
A rakott ételek nagyon népszerűek, nem véletlenül. Próbáld ki, milyen csirkéből készítve.
A rakott ételek mindig hálásak, mert könnyen és változatosan elkészíthetőek. A legtöbbször zöldség kerül a sütőbe, pedig a hús is finom megrakva.
A sajtos-tejfölös csirke hamar készen van, és igazán különleges fogás. Rizzsel, krumplival, de salátával is kínálhatod.
Rakott csirkemell sajttal és tejföllel
Hozzávalók:
- 15 dkg trappista sajt
- 6 db csirkemellfilé
- 1 csomag bacon
- 1 nagy dobozos tejföl
- 1 vöröshagyma
- kakukkfű
- bazsalikom
- só
A csirkemellek mindkét oldalát sózd meg, kakukkfüvezd és bazsalikomozd be. Egy jénai tál aljára fektess baconszeleteket, és tedd rájuk a csirkemelleket.
A hagymát kockázd fel apróra, és keverd bele a tejfölbe. Öntsd rá a húsra, és oszlasd el. Előmelegített sütőben, közepes lángon kezdd el sütni. Amikor a hús már puha, vedd ki a sütőből. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és tedd vissza, hogy megpiruljon a teteje.
OLVASD EL EZT IS!

- tej
- csirke
Különleges, tejben pácolt csirke

- pulyka
- dinnye
Ízletes pulykamell sárgadinnyével

- csirke
- ragu