Egyben sütött rakott palacsinta
A rakott palacsinta még finomabb lesz, ha összesütöd, és nem csupán egymásra rétegezed őket.
A rakott palacsinta általában kerek, dióval és lekvárral töltik, de akár meg is sütheted egyben, mint a rakott tésztát vagy zöldséget.
A hagyományos túrós töltelék teljesen alkalmas a tökéletes rakott palacsintához.
Egyben sütött rakott palacsinta
Hozzávalók:
- 15 dkg túró
- 12 db palacsinta
- 2 tojássárga
- 2 dl tejföl
- mazsola
- 1 csomag vanillincukor
- porcukor
A túrót, a cukrot, a tejfölt és a tojások sárgáját keverd össze, add hozzá a mazsolát is. Süsd ki a palacsintákat, amihez a receptet itt találod. Egy tűzálló tálat vajazz ki. A palacsintákat töltsd meg, tekerd fel, majd tedd a tálba. Azt is megteheted, hogy kibéleled a palacsintával a tálat több rétegben, erre teszel a túrós töltelékből, és ezt ismétled legalább háromszor.
Szórd meg a tetejét porcukorral, majd előmelegített sütőben süsd 10-15 percig, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- palacsinta
- édességek
Az eredeti amerikai palacsinta receptje

- palacsinta
- édességek
Gofri házilag

- palacsinta
- édességek