4 mennyei, krémes palacsinta
Nincs olyan ember, aki ne szeretné a palacsintát. Vedd elő a serpenyőt, keverd össze a hozzávalókat, és fordítsd meg a levegőben!
A palacsinta olyan kedvenc, amit se a gyerekek, se a felnőttek nem tudnak megunni.
A kezdő háziasszonyoknak azonban fejtörést okozhat a tészta összeállítása.
Mindenkinek megvan a maga trükkje, hogy mi is kell bele, de egy jó alaprecept nélkül felesleges nekiállni a kísérletezésnek.
Az alaprecept
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1,5 bögre tej
- 0,5 bögre szódavíz
- 2 tojás
- 1 csipet só
- 1 csapott evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál étolaj
Keverd össze a hozzávalókat, majd a tésztát hagyd pihenni 20-30 percig. Kevés olajon süsd ki a palacsintákat.
Túrós-bogyós töltelék
Hozzávalók:
- 25 dkg túró
- 1-2 evőkanál tejföl
- 3 evőkanál porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 evőkanál vaníliás pudingpor
- 1 marék ribizli, málna vagy áfonya
A tejfölt keverd el a cukorral és a vaníliás cukorral. Dolgozd hozzá az áttört túrót, a citromhéjat és a pudingport. Keverd bele a gyümölcsöt, melyből bármilyet használhatsz, de vigyázz arra, hogy ne áztassák el a krémet.
Gundel-palacsinta
A töltelékhez:
- 60 g őrölt dió
- 60 g durvára darált dió
- 1/3 csésze tejszín
- 2 evőkanál rum
- 50 g kristálycukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
A szószhoz:
- 50 g étcsokoládé
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál vaj
- 1 csésze tej
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 1 teáskanál kakaópor
- 1 evőkanál rum
A tejszínt forrald össze a cukorral, majd keverd bele a többi hozzávalót, és további három percig forrald.
A csokoládészószhoz vízgőz felett olvaszd meg a csokoládét a tejjel együtt. Levéve a gőzről habverővel keverd bele a tojássárgákat, majd a többi hozzávalót. Tedd vissza a gőzre, és néhány perc alatt főzd össze.
A Gundel-palacsintát általában legyező alakra hajtva tálalják, nyakon öntve a csokoládészósszal.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Részeges, epres töltelék
Hozzávalók:
- 500 g eper
- 4 evőkanál akácméz
- 2 evőkanál kristálycukor
- 1 lime leve
- 3 cl Limoncello likőr
Egy serpenyőbe csurgasd bele a mézet, majd add hozzá a cukrot, és forrald 3-4 percig. Facsard hozzá a lime levét, és forrald tovább. Add hozzá a negyedekbe vágott epret, és nagy lángon főzd pár percig, folyamatos kevergetés mellett. Öntsd hozzá a Limoncellót, és még két percig hagyd a tűzön.
Sütőtökkrém
Hozzávalók:
- 1 kg sütőtök
- 5 dkg méz
- 5 dl 100%-os narancslé
- 2 cm-es gyömbér
A sütőtök húsát kockázd fel, és zsiradék nélkül futtasd meg egy serpenyőben. A narancslevet forrald fel a mézzel és a gyömbérrel. Kevergetve főzd szirupossá. A sült tököt turmixold le pár evőkanál sziruppal. Ezt töltsd a palacsintákba, és a maradék sziruppal locsold meg.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- sütemény
20 perces, mézédes muffinok
- gyümölcs
- muffin
5 hipergyors gyümölcsös muffin
- muffin
- mák