Egyben sült fűszeres sertéscomb

A nagyobb sültek bonyolult ételeknek tűnhetnek, pedig tulajdonképp a legegyszerűbben elkészíthető fogások.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egy jól eltalált fűszerkeverékkel könnyedén varázsolhatsz ínycsiklandó vacsorát az asztalra, ráadásul nem is kell sokat bajlódnod vele, a munka nagyobbik részét elvégzi helyetted a sütő.

A visszamaradt szaftjából készíthetsz egy kis mártást, ha besűríted tejföllel és liszttel.

Egyben sült fűszeres sertéscomb

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb egyben
  • 3 dl olaj
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál kakukkfű
  • 2 evőkanál bazsalikom
  • 1 evőkanál majoránna
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés ideje:

Másfél óra.

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, vágj rajta pár mélyebb csíkot, hogy majd a fűszerek mindenhova eljussanak, sózd be, és tedd félre. Egy kis tálkába önts olajat, szórd bele a fűszereket, őrölj bele borsot, és nyomd bele a fokhagymákat is. Ezután jó alaposan dörzsöld át vele a húst, esetleg középen egy nagyobb késsel át is szúrhatod, és a kés mentén a belsejébe is kenhetsz a fűszeres olajból.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy tepsibe tégy alufóliát, helyezd rá a húst, locsold rá a maradék pácot, fedd le fóliával, majd süsd 60 percig, időnként locsold vízzel. Utána vedd ki, vedd le a tetejéről a fóliát, önts alá egy bögre vizet, és így süsd nagyjából 15 percig, hogy szépen megpiruljon. Ha már finom puha belül és ropogós kívül, akkor elkészült.

Húsok és fűszerek

Egy hús magában mit sem ér, a fűszerekkel együtt lesz igazi finom fogás belőle, mutatunk erre néhány példát képgalériánkban.

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük