Egyben sült karaj baconbe tekerve: így nem szárad ki a hús

Nagyon finom lesz az egyben sült karaj, ha baconbe tekerve tálalod fel.

baconos karaj
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A baconbe tekert, egyben sült karaj nem mondható épp diétás fogásnak, de alkalmanként ennyi kilengés talán neked is belefér. Sok munka nincs vele, csak fűszerezd be a húst, tekerd a szalonnába, és told a sütőbe.

Egyben sült karaj baconbe tekerve

Hozzávalók 6 személyre

  • 20 dkg bacon
  • 2 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1.5 kg rövidkaraj
  • 1 evőkanál köménymag
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • 0.5 dl olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymagerezdeket vágd lapos szeletekre. A húst több helyen vágd be éles késsel, mindegyik lyukba tömj egy szelet fokhagymát, és sózd be a húst. Az olajat keverd össze a köménymaggal, a füstölt paprikával és a borssal, kend meg vele a karajt, és pihentesd a hűtőben egy-két órát. Amikor a pácolási idő letelt, tekerd a húst baconszeletekbe, tedd tepsibe, és told 220 fokos sütőbe húsz percre. Közben a hagymát cikkezd fel. A húsz perc leteltével mérsékeld a sütőt 180 fokra, oszd el a karaj mellett a hagymaszeleteket, takard le alufóliával, és további egy órán keresztül süsd. Ha szükséges, az utolsó tíz percben még piríts rajta.

A bacon egy könnyű saláta alkotóeleme is lehet: a Cobb-saláta elképzelhetetlen nélküle.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük