Egészben sült csirke recept: kívül ropogós, belül omlós és vajpuha
Az egészben sült csirkét mindenki szereti. Tedd néhány apró praktikával még ízletesebbé a húst.

Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Egyszerű őszi smink, amit mindenki el tud készíteni »

A szupermasni most a legmenőbb az Instán – Így tedd a hajadba, hogy nőies legyen »

Palvin Barbi formás lábait mutogatta: egy kis ízelítőt adott a legújabb harisnyadivatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egészben sült csirkét képtelenség elrontani, és sok munka sincs vele. Rakhatsz mellé a tepsibe krumplit, zöldségeket, de rizzsel, mártással is kitűnő vasárnapi fogás az egész családnak.

Egészben sült csirke

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1,5 kg egész csirke
  • 15 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • fél citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Nagyon fontos, hogy minőségi csirkét válassz, lehetőleg őstermelőtől szerezd be. A húst mosd meg, és papírtörlővel töröld szárazra a bőrt. A vajat olvaszd fel a mikróban, keverd össze a sóval és a borssal, majd jól kend be vele a csirkét kívül-belül. A bőre alá is nyúlj be, utána pedig az ürege következik. Sózás után ide rakd még a négy részre vágott hagymát és a felszeletelt citromot. 

Egy nagyobb méretű tepsit kenj ki zsírral, és fektesd bele a csirkét. Fóliázd le, önts rá egy deci vizet, és nagyjából egy óra alatt párold puhára 160 fokon. Közben néha locsold meg a húst a saját szaftjával, és a sütés félidejénél fordítsd meg. Ha már mindenhol puha, távolítsd el róla a fóliát, kapcsold erősebb fokozatra a sütőt, és 190 fokon süsd szép pirosra. Ha kiveszed a sütőből, pihentesd öt-tíz percig, majd ismét locsold meg a szaftjával, és úgy tálald.

Ezt is szeretjük