Egészben sült sertéskaraj mustáros kéregben: a hús igazán szaftos, omlós lesz
Az egészben sült mustáros karajjal alig van munka, az íze pedig mindenkit elkápráztat.

mustaros karaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha valami igazán ínycsiklandó húst tervezel az asztalra tenni, de nem szeretnél órákig az elkészítésével pepecselni, a mustáros sertéskaraj a legtökéletesebb választás: alig van vele munka, az ízek először a hűtőben érnek össze, majd a sütőben sül ropogósra a hús. A pácot már előző nap készítsd el, és tartsd benne a karajt, hogy a fűszerek íze a belsejébe hatoljon. Másnap először olajon süss rá kérget, hogy az értékes nedvek ne szabaduljanak ki belőle, és csak utána tedd a sütőbe.

Egészben sült mustáros karaj receptje

Hozzávalók:

  • 1.5 kg egész sertéskaraj
  • 3 evőkanál étolaj
  • 3 teáskanál mustár
  • 2 teáskanál majoránna
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • bors
  • olaj az elősütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A karaj tetejét éles késsel vagdosd be. A fokhagymagerezdeket vágd vékony cikkekre, és mindegyik résbe helyezz egy-egy szeletet. Dörzsöld be a húst sóval és borssal. Az étolajat keverd össze a mustárral, a pirospaprikával, a majoránnával és a Cayenne-borssal. A keverékkel kend be alaposan a karajt, majd lefedve tedd a hűtőbe egy éjszakára.

Másnap a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy serpenyőben hevíts egy kevés olajat, és nagy lángon néhány perc alatt pirítsd meg a hús külsejét, majd tedd tűzálló tálba. Takard le alufóliával, és told a meleg sütőbe addig, amíg teljesen átpuhul.

Kicsit könnyedebb, de szintén ínycsiklandó ebéd a mustáros csirkecomb - a citrom ad neki különleges zamatot.

Ezt is szeretjük