A karácsonyi egészben sült pulyka receptje: szétesik a szádban, olyan omlós
A sült pulyka igazi karácsonyi klasszikus. Egy trükkel pedig minden eddiginél puhább és ízletesebb lesz.

narancsos-pulykasult
Ez is érdekelhet

10 ok, hogy miért Máltán tanulj angolul (x)

Le az impulzusvásárlással! Válts át online-ra (x)

Jázmin felépülése az agysérüléséből (x)

beauty and style

3 dolog, amit ha megtanulsz a bőrödről, rengeteg pénzt spórolhatsz – Szakértők tippjei »

Az 50 éves Jennifer Lopez annyira dögös, hogy szinte alig lehet észrevenni mellette a 24 éves Kenadall Jennert »

Ha nincs időd a testmozgásra, végezz rapid edzést: javítja a vérkeringést és gyorsítja az anyagcserét »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Amerikában a pulykának különösen fontos szerepe van a karácsonyi asztalon, de nálunk is egyre többször része az ünnepi menünek. Rengeteg módon elkészítheted: töltheted, ránthatod, göngyölheted. Egészben sütve is pazar. A fűszerezést sem kell túlbonyolítani, a fokhagyma és a rozmaring mellé mehet még narancs is. Jó kiadós, és alig van vele munka. 

Egészben sült karácsonyi pulyka

Hozzávalók:

  • 1 db bébipulyka
  • 1 db húsleveskocka
  • 2 dl forró víz
  • 2 db narancs
  • 4 ág rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • vörös áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A pulykát alaposan mosd meg kívül-belül, és törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet. Dörzsöld be sóval, borssal, és rakd egy nagy, zsírral kikent tepsibe. Pár helyen szúrd meg, hogy a bőre ne repedjen majd fel. Tégy mellé még narancskarikákat, továbbá vörös áfonyát, rozmaringágat és fokhagymát. 

Önts a hús alá egy deci vizet, fedd le az edényt vagy tegyél rá alufóliát, és 180 fokon kezdd sütni. Közben a leveskockákat keverd el két deci forró vízben, és ezzel a lével locsolgasd a csirkét sütés közben félóránként. A pulyka körülbelül három óra alatt sül meg. Ha szükséges, a végén fedő nélkül pirítsd a pulykát, amíg aranybarna nem lesz.
töltött káposzta is sok családban főszereplője az ünnepi menünek. Sok füstölt hússal az igazi. 

Ezt is szeretjük