A karácsonyi egészben sült pulyka receptje: szétesik a szádban, olyan omlós
A sült pulyka igazi karácsonyi klasszikus. Egy trükkel pedig minden eddiginél puhább és ízletesebb lesz.

- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »
- Marad a népszerű trend, jöhet minden, ami kockás: ilyen sokféleképpen variálható a divatos minta »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
Amerikában a pulykának különösen fontos szerepe van a karácsonyi asztalon, de nálunk is egyre többször része az ünnepi menünek. Rengeteg módon elkészítheted: töltheted, ránthatod, göngyölheted. Egészben sütve is pazar. A fűszerezést sem kell túlbonyolítani, a fokhagyma és a rozmaring mellé mehet még narancs is. Jó kiadós, és alig van vele munka.
Egészben sült karácsonyi pulyka
Hozzávalók
- 1 db bébipulyka
- 1 db húsleveskocka
- 2 dl forró víz
- 2 db narancs
- 4 ág rozmaring
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- vörös áfonya
Elkészítés:
A pulykát alaposan mosd meg kívül-belül, és törölgesd le róla papírtörlővel a nedvességet. Dörzsöld be sóval, borssal, és rakd egy nagy, zsírral kikent tepsibe. Pár helyen szúrd meg, hogy a bőre ne repedjen majd fel. Tégy mellé még narancskarikákat, továbbá vörös áfonyát, rozmaringágat és fokhagymát.
Önts a hús alá egy deci vizet, fedd le az edényt vagy tegyél rá alufóliát, és 180 fokon kezdd sütni. Közben a leveskockákat keverd el két deci forró vízben, és ezzel a lével locsolgasd a csirkét sütés közben félóránként. A pulyka körülbelül három óra alatt sül meg. Ha szükséges, a végén fedő nélkül pirítsd a pulykát, amíg aranybarna nem lesz.
A töltött káposzta is sok családban főszereplője az ünnepi menünek. Sok füstölt hússal az igazi.
Még több recept