Fényes, ropogós bőrű kacsa egészben sütve: akár ünnepi főfogás is lehet
Az egészben sült kacsa húsa puha, omlós és szaftos, a bőre ropogós. Naranccsal még finomabb, és különleges alkalmakra is elkészítheted.
Már ránézésre is elcsábulsz ettől a kacsától, hát még, ha meg is kóstolod. Nem nagy erőfeszítés elkészíteni, csak hosszú ideig sül, ráadásul az egész családot jóllakathatod vele. A fűszerek is egyszerűek, mégis fenségessé varázsolják a húst. A bőrén a hájas részt feltétlenül irdald be.
Egészben sült kacsa
Hozzávalók
- 1 db kacsa
- 2 evőkanál kacsazsír
- 2 db narancs
- 3 ág rozmaring
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsát alaposan mosd meg, és törölgesd át papírtörlővel. Ha szükséges, távolítsd el a maradék tokokat, a kacsa bőrét irdald be, és jól dörzsöld be sóval. A kacsazsírt olvaszd fel, keverd hozzá egy fél narancs kifacsart levét és a borsot. Kend be vele jól a kacsát, és tedd egy zsírral kikent tepsibe. Az üregébe is pakolj narancskarikát, néhány gerezd fokhagymát és két ág rozmaringot.
A kacsa mellé rakd a maradék narancskarikákat, a fokhagymagerezdeket, a rozmaringot, önts alá kevés vizet, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben, 170 fokon süsd meg két és fél, három órán keresztül. Ha maradt a pácléből, locsolgasd a húst a szaftjával. Ha szükséges, a végén vedd le a fóliát, és pirítsd meg. Akkor jó, ha a kacsa húsa puha, a bőre szép piros.
A roséra sült kacsamell is fenséges fogás minden alkalomra.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció