Villámgyors édesburgonyás, spenótos muffin: pogácsa helyett is elkészítheted
Az édesburgonya és a spenót is jó barátságban van a sós fetával. A muffinban is tökéletesek együtt.

edesburgonyas-spenotos-muffin
Ez is érdekelhet

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra! (x)

Szakértelem és újító szemlélet az Ilcsinél (x)

„Egy gyerek voltam” – vallott Szilágyi Áron (x)

Dobd fel a hétköznapi menüt, készíts citrusos-csípős tengeri sügért! (x)

beauty and style

A 72 éves hölgy elképesztően nőies: nem csinál nagy ügyet az öltözködésből, mégis mindig sikkes »

Amikor jól sül el a drasztikus frizuraváltás – Rá sem ismerni ezekre a nőkre az új hajjal »

Romantikus és egyedi esküvői boltívek: el se akartok majd alóla mozdulni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha sós sütit készítenél, de a pogácsák, sajtos rudak után újdonságra vágysz, az édesburgonyás, spenótos muffin kitűnő választás. Ideális vendégváró, tökéletes kerti partira, piknikre, de tartalmas leves után is jól jön. Nagy előnye, hogy szinte elronthatatlan, így kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. A joghurttól finom puha lesz, és napokig tökéletes marad az állaga.

Édesburgonyás, spenótos muffin

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg joghurt
  • 10 dkg feta sajt
  • 6 dkg spenót
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 db édesburgonya
  • 2 db zöldhagyma
  • teáskanál sütőpor
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát pucold meg, főzd meg enyhén sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd össze, és várd meg, míg kihűl. A megtisztított spenótot kevés olajon fonnyaszd meg, dobj hozzá sót, borsot és szerecsendiót. Tedd egy aprítógépbe, add hozzá az olívaolajat, a parmezánt, és turmixold össze. 

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, a spenótos keveréket, az apróra vágott hagymát és a feta felét. Rakd hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat, majd dolgozd simára. Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd a mélyedésekbe a masszát. A tetejére morzsold a maradék fetát, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt, majd teszteld tűpróbával. Ha a muffinba szúrt fogvájóra vagy tűre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből. 
A sajtos-kolbászos muffint is meg kell kóstolnod! Laktató és fantasztikusan omlós. 

Ezt is szeretjük