Villámgyors édesburgonyás, spenótos muffin: pogácsa helyett is elkészítheted
Az édesburgonya és a spenót is jó barátságban van a sós fetával. A muffinban is tökéletesek együtt.

- Nőies nyári szettek a legstílusosabb 50 feletti bloggerektől: karcsúsító, alakformáló tippjeiket imádják az Instán »
- Már nem ördögtől való a plasztika, a legtöbb nő bevállalná: ismét a mellnagyobbítás a leggyakoribb beavatkozás »
- Jön a nyár legbájosabb trendje: szuper nőies levél- és gyümölcsmintás ruhák árakkal »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
Ha sós sütit készítenél, de a pogácsák, sajtos rudak után újdonságra vágysz, az édesburgonyás, spenótos muffin kitűnő választás. Ideális vendégváró, tökéletes kerti partira, piknikre, de tartalmas leves után is jól jön. Nagy előnye, hogy szinte elronthatatlan, így kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. A joghurttól finom puha lesz, és napokig tökéletes marad az állaga.
Édesburgonyás, spenótos muffin
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 20 dkg joghurt
- 10 dkg feta sajt
- 6 dkg spenót
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 db édesburgonya
- 2 db zöldhagyma
- teáskanál sütőpor
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Az édesburgonyát pucold meg, főzd meg enyhén sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd össze, és várd meg, míg kihűl. A megtisztított spenótot kevés olajon fonnyaszd meg, dobj hozzá sót, borsot és szerecsendiót. Tedd egy aprítógépbe, add hozzá az olívaolajat, a parmezánt, és turmixold össze.
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, a spenótos keveréket, az apróra vágott hagymát és a feta felét. Rakd hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat, majd dolgozd simára. Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd a mélyedésekbe a masszát. A tetejére morzsold a maradék fetát, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt, majd teszteld tűpróbával. Ha a muffinba szúrt fogvájóra vagy tűre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből.
A sajtos-kolbászos muffint is meg kell kóstolnod! Laktató és fantasztikusan omlós.
Még több recept