Villámgyors édesburgonyás, spenótos muffin: pogácsa helyett is elkészítheted
Az édesburgonya és a spenót is jó barátságban van a sós fetával. A muffinban is tökéletesek együtt.

- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- Galambos Lajos házassága 22 év után válságban van - Ezért romlott meg a kapcsolatuk Boglárkával
- Kvíz! 8 ismert gyerekdal jogásznyelvre lefordítva: mennyit találsz el közülük?
- 122 éves koráig élt a francia asszony: különös képeken mutatjuk hosszú életét
Ha sós sütit készítenél, de a pogácsák, sajtos rudak után újdonságra vágysz, az édesburgonyás, spenótos muffin kitűnő választás. Ideális vendégváró, tökéletes kerti partira, piknikre, de tartalmas leves után is jól jön. Nagy előnye, hogy szinte elronthatatlan, így kezdők is bátran próbálkozhatnak vele. A joghurttól finom puha lesz, és napokig tökéletes marad az állaga.
Édesburgonyás, spenótos muffin
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg joghurt
- 10 dkg feta sajt
- 6 dkg spenót
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 0.5 dl olívaolaj
- 2 evőkanál olaj
- 1 db édesburgonya
- 2 db zöldhagyma
- teáskanál sütőpor
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
Az édesburgonyát pucold meg, főzd meg enyhén sós vízben körülbelül 20 perc alatt. Még melegen törd össze, és várd meg, míg kihűl. A megtisztított spenótot kevés olajon fonnyaszd meg, dobj hozzá sót, borsot és szerecsendiót. Tedd egy aprítógépbe, add hozzá az olívaolajat, a parmezánt, és turmixold össze.
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sütőport, a spenótos keveréket, az apróra vágott hagymát és a feta felét. Rakd hozzá a joghurtot és az olvasztott vajat, majd dolgozd simára. Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és kanalazd a mélyedésekbe a masszát. A tetejére morzsold a maradék fetát, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 180 fokon 25-30 perc alatt, majd teszteld tűpróbával. Ha a muffinba szúrt fogvájóra vagy tűre nem ragad tészta, kiveheted a sütőből.
A sajtos-kolbászos muffint is meg kell kóstolnod! Laktató és fantasztikusan omlós.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Még több recept