Extrán ropogós édesburgonyachips: egészséges nass a sütőből
Felejtsd el a bolti chipset, itt van helyette a sokkal egészségesebb édesburgonyás nass!

edesburgonyachips
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A különféle zöldségchipsek színesek, egyedi ízűek, és akár diétázók, ételallergiások is bátran fogyaszthatják. Biztos lehetsz abban, hogy nem tartalmaznak egészségtelen ízfokozókat. Édesburgonyához néha egészen jó áron hozzájuthatsz, és tökéletes chipsalap lehet. 

Édesburgonyachips receptje

Hozzávalók

  • 1 db édesburgonya
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát alaposan mosd meg, és vágd nagyon vékony szeletekre. Megpucolni nem szükséges. Szeleteléshez érdemes bevetni az uborkagyalut, hogy egyforma vastagságú chipseket kapj. Az édesburgonyákat tedd egy nagy tálba, és a tetejüket locsold meg olívaolajjal. A kezeddel forgasd össze.

Rendezd a chipseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy ne fedjék egymást. Szórd meg sóval, keményítővel, majd told forró sütőbe. Süsd 200 fokon körülbelül 20 percig. Amikor a chipsek jó ropogósak, szedd egy tálba.  
Chilis-mézes mázzal is készítheted az édesburgonyát, ne hagyd ki!

Mentesen főzni könnyű!

Mentes Anyu legújabb könyvében nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy összeállítsa a mentes étkezések 50 legjobb receptjét. Korábbi könyveivel együtt, összesen 162 recepttel örvendezteti meg a különleges étrendet követő olvasóit.

A könyveket kedvezményes áron ide kattintva, kizárólag online lehet megvásárolni.

Promóció

Ezt is szeretjük