Ropogósra sült, fűszeres édesburgonya-tócsni: köret és önálló fogás is lehet
Kóstold meg a tócsnit krumpli helyett édesburgonyával készítve! Ropogós, isteni, főleg joghurtos mártogatóssal.
Az édesburgonyának magas a rost- és fehérjetartalma, alacsony a glikémiás indexe, így hosszabb ideig tartó teltségérzést biztosít. Egyre többen fedezik fel és készítenek belőle jobbnál jobb ételeket. Tócsninak is tökéletes alapja lehet. A masszába kerülő liszt mennyisége függ a tojások méretétől és az édesburgonya nedvességtartalmától.
Édesburgonya-tócsni
Hozzávalók
- 50 dkg édesburgonya
- 3 szál zöldhagyma
- 2 db tojás
- 0.5 bögre liszt
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Az édesburgonyákat pucold meg, és reszeld egy tálba nagyobb lyukú reszelőn. Keverd hozzá a felaprított hagymát, a tojást, ízlés szerint sót, borsot, és forgasd hozzá a lisztet. Dolgozd össze, ha túl lágy a massza, szórj még hozzá lisztet.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és az édesburgonyás masszából formázz kis kupacokat egy evőkanál segítségével, majd egyengesd el. Süsd meg a tócsni mindkét oldalát, és papírtörlőre szedve csepegtesd le.
Az édesburgonyát akár meg is töltheted, fűszeres raguval étvágygerjesztő, laktató fogás.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció