Pufi édesburgonya-lángos serpenyőben sütve: libazsír is kerül a tésztába
A pufi édesburgonya-lángos tökéletes köret lehet sültek mellé.


- Fejezd be a régi mondást: a hazug embert hamarabb...
- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Gáspár Virág ilyen vékony még sosem volt: alig ismerni fel a fogyása után
- Frutti, Bedeco és Africana: emlékszel, mi volt ez a 8 régi élelmiszer?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
Ha szereted a hagyományos tócsnit, készítsd el kicsit más változatban, édesburgonya-lángosként! A serpenyőben kisütött pufi lepények ideálisak sült vagy szaftos húsok mellé köretként. A tésztájuk a libazsírnak köszönhetően lesz szaftos.
Édesburgonya-lángos
Hozzávalók
- 80 dkg édesburgonya
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál libazsír
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd nagyjából húsz perc alatt puhára. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A szoba-hőmérsékletű édesburgonyát sózd, borsozd, add hozzá a tojást, a zsírt, az apróra vágott petrezselymet, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Egy serpenyőben forrósíts olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd pirosra a kis lángosokat.
Az édesburgonya az egyben sült fasírtot is jól feldobja.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept