Pufi édesburgonya-lángos serpenyőben sütve: libazsír is kerül a tésztába

A pufi édesburgonya-lángos tökéletes köret lehet sültek mellé.

Édesburgonya-lángos
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szereted a hagyományos tócsnit, készítsd el kicsit más változatban, édesburgonya-lángosként! A serpenyőben kisütött pufi lepények ideálisak sült vagy szaftos húsok mellé köretként. A tésztájuk a libazsírnak köszönhetően lesz szaftos.

Édesburgonya-lángos

Hozzávalók

  • 80 dkg édesburgonya
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál libazsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd nagyjából húsz perc alatt puhára. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A szoba-hőmérsékletű édesburgonyát sózd, borsozd, add hozzá a tojást, a zsírt, az apróra vágott petrezselymet, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Egy serpenyőben forrósíts olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd pirosra a kis lángosokat.

Isteni, szaftos egybefasírt édeskrumplival gazdagítva: hidegen, másnap is isteni

Ha szereted az édeskrumplit, mindenképp próbáld ki ezt a receptet, a fasírt masszáját sokkal finomabbá, puhábbá, különlegesebbé teszi.

Elolvasom
Ezt is szeretjük