Pufi édesburgonya-lángos serpenyőben sütve: libazsír is kerül a tésztába
A pufi édesburgonya-lángos tökéletes köret lehet sültek mellé.

edesburgonya langos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a hagyományos tócsnit, készítsd el kicsit más változatban, édesburgonya-lángosként! A serpenyőben kisütött pufi lepények ideálisak sült vagy szaftos húsok mellé köretként. A tésztájuk a libazsírnak köszönhetően lesz szaftos.

Édesburgonya-lángos

Hozzávalók

  • 80 dkg édesburgonya
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál libazsír
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd nagyjából húsz perc alatt puhára. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A szoba-hőmérsékletű édesburgonyát sózd, borsozd, add hozzá a tojást, a zsírt, az apróra vágott petrezselymet, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Egy serpenyőben forrósíts olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd pirosra a kis lángosokat.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük