Pufi édesburgonya-lángos serpenyőben sütve: libazsír is kerül a tésztába
A pufi édesburgonya-lángos tökéletes köret lehet sültek mellé.

Ha szereted a hagyományos tócsnit, készítsd el kicsit más változatban, édesburgonya-lángosként! A serpenyőben kisütött pufi lepények ideálisak sült vagy szaftos húsok mellé köretként. A tésztájuk a libazsírnak köszönhetően lesz szaftos.
Édesburgonya-lángos
Hozzávalók
- 80 dkg édesburgonya
- 25 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál libazsír
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A édesburgonyát hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd nagyjából húsz perc alatt puhára. Ha kész, szűrd le, még melegen törd össze, és hagyd kihűlni. A szoba-hőmérsékletű édesburgonyát sózd, borsozd, add hozzá a tojást, a zsírt, az apróra vágott petrezselymet, és fokozatosan annyi lisztet, hogy jól összeálljon. Egy serpenyőben forrósíts olajat, és oldalanként néhány perc alatt süsd pirosra a kis lángosokat.
Az édesburgonya az egyben sült fasírtot is jól feldobja.
Isteni, szaftos egybefasírt édeskrumplival gazdagítva: hidegen, másnap is isteni
Ha szereted az édeskrumplit, mindenképp próbáld ki ezt a receptet, a fasírt masszáját sokkal finomabbá, puhábbá, különlegesebbé teszi.
Elolvasom