Sós, ropogós chips, ami cseppet sem hizlal, de olyan finom, mint az eredeti
Ebből az egészséges chipsből nyugodtan ehetsz a diétád alatt is.
Nem kell, hogy a chips tocsogjon az olajban, és tele legyen mindenféle ízfokozóval. Ez az édesburgonyás változat isteni, mégsem veszélyezteti a fogyókúrádat. Arról nem beszélve, hogy a batáta rengeteg vitamint, antioxidánst tartalmaz.
Az édesburgonyachipset megszórhatod fokhagymaporral, különféle fűszerkeverékkel, és kínálhatsz hozzá szószokat. Sőt, köretként tálalva is népszerű lesz.
Édesburgonyachips
Hozzávalók
- 2 nagyobb édesburgonya
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés ideje: 35 perc
Az édesburgonyát mosd meg, a héját alaposan dörzsöld meg, hámozni nem szükséges. Szeleteld fel nagyjából azonos vastagságú karikákra. Ha van kéznél reszelő, érdemes bevetni. Minél vékonyabbak a szeletek, annál ropogósabbra sülnek. Rendezd a chipseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
Öntsd egy tálba az olajat, keverd össze sóval, borssal, és locsold meg vele a krumpliszeleteket. Rakd előmelegített sütőbe, és 160 fokon süsd meg a chipset körülbelül 15-20 perc alatt. A sütőből kivéve nem lesz rögtön ropogós, ezért is érdemes megvárni, míg kihűl.