Édes krémes puffancs
30 perc alatt kész!
Egyszerű, de nagyszerű, látványos sütemény a krémes puffancs, amit akár egy ráérős reggelinek is összedobhatsz.

Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

Idén cseréld a télikabátot fürdőrucira – Ezért érdemes Thaiföldre utaznod! (x)

beauty and style

Csodaszép ékszertartó saját kezűleg: mindenki azt hiszi majd, hogy boltban vetted »

Photoshop nélkül a 47 éves modell: nem szabályos szépség, mégis imádja a kamera »

Kim Basinger unokahúgát szűk és kivágott partiruhákban fotózták »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Egy kiadós leves után az egyik legjobb desszert, amit ráadásul bőven elkészíthetsz, amíg a leves fortyog. A recepthez 2,5 dl-es bögrét használj!

A tetejét szinte bármivel megszórhatod, csokireszelékkel, sima porcukorral, durvára darabolt mogyoróval, dióval vagy akár pisztáciával is, ami nagyon jól áll neki.

Krémes puffancs

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre víz
  • 8 evőkanál vaj
  • 3 tojás
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 1 bögre zsíros tejszín
  • 1 bögrényi mascarpone
  • 1/2 bögre kristálycukor
  • 1 rúd vanília

Elkészítés ideje:

30 perc.

Elkészítés menete:

A sütőt melegítsd elő 220 fokra, mire felmelegszik, addigra mindennel kész is leszel. Egy mélyebb serpenyőben olvaszd fel a vajat, majd öntsd fel a vízzel, és közepes lángon forrald fel ezt a keveréket, ha egyet-kettőt buggyan, már le is veheted. A sót és a lisztet keverd össze, tedd egy tálba, keverd simára a vizes-vajas keverékkel, majd hagyd öt percig állni. Ha ez letelt, üsd hozzájuk a három tojást, és egy botmixerrel keverd homogén masszává az egészet.

Amikor ez megvan, formázz a masszából egységes méretű gombócokat, majd helyezd őket egy sütőpapírral bélelt tepsire. Told be a már meleg sütőbe, és süsd 20-25 perc alatt aranybarnára őket. Amíg sülnek, elkészítheted a krémet. A botmixerrel a tejszínt keverd habosra a cukorral, majd keverd hozzájuk a vaníliát és a mascarponét is, dolgozz rajta addig, amíg az egész sima nem lesz. Ha ez is megvan, már csak meg kell várnod, hogy megsüljenek és kihűljenek a puffancsok, majd jól meg kell töltened őket a krémmel. 

Mennyei sütemények 30 perc alatt

Ha imádod a finomabbnál finomabb édességeket, de egyszerűen nincs időd velük pepecselni, próbáld ki a fél óra alatt elkészíthető desszerteket!

Ezt is szeretjük