Édes paprikakrém házilag: még most töltsd fel vele a kamrát

Sokféle ételbe lesz jó a házilag eltett, tartósítószermentes, édes paprikakrém.

Édes paprikakrém házilag
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi édes paprikakrém elkészítése nem is lehetne egyszerűbb: csak daráld le a zöldséget, sózd meg, és készen is van. Az itt megadott arányokat nyugodtan kétszerezheted-háromszorozhatod, ha nagyobb adagban tennél el belőle. Jól jön magyaros ételekbe, pörköltekbe, vagy kenyérre kenve.

Édes paprikakrém házilag

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 1 kg édes kápia vagy pritaminpaprika
  • 20 dkg
  • 1 evőkanál olaj + kevés a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát mosd meg, csumázd ki, és darabold fel. Ha hibás részeket találsz rajta, vágd ki, majd daráld le, vagy tedd aprítógépbe, így pépesítsd. Ezután keverd össze a sóval és egy kevés olajjal. Töltsd előkészített, steril befőttesüvegekbe. Mindegyik adag tetejére csorgass még egy kis olajat, majd zárd erősen le. Mehetnek is a kamra polcára.

5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes

Édes és csípős, mégis varázslatos mézes-mustáros öntetreceptet mutatunk, ami nemcsak salátaöntetként, de akár mártogatósként is megállja a helyét.

Elolvasom

Kép: pyansetia2008 / Getty Images

Ezt is szeretjük