Szerény kukoricakenyér kevert tésztából: édes változatot mutatunk

A kukoricakenyér csupa egyszerű összetevőből áll, pont ezért annyira finom.

Édes kukoricakenyér
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az amerikai családok körében annyira népszerű kukoricakenyér valójában nem is kenyér a szó klasszikus értelmében: élesztő helyett egyszerű édes kevert tészta az alapja, tepsiben sül ki, és úgy kell szeletelni, mint bármilyen más süteményt. Ennek ellenére általában úgy fogyasztják, mint a kenyeret: levesek, szaftos ételek mellé, vagy vajjal, mézzel, lekvárral megkenve.

Édes kukoricakenyér

Hozzávalók 24 szelethez

  • 25 dkg liszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 15 dkg cukor
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 dl olaj
  • 1 teáskanál
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 evőkanál szódabikarbóna
  • vaj a tepsi kikenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A tejet keverd el a citromlével, és hagyd állni öt percig. Közben a lisztet, a kukoricalisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát vegyítsd el egy tálban. Egy másik tálban keverd el a citromos tejet a tojással és az olajjal. Óvatosan adagold bele a száraz hozzávalókat is, majd öntsd a tésztát egy kivajazott tepsibe, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 25 percre. Akkor jó, ha a szélei megpirultak, és a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. A teteje fel fog púposodni, de ez nem gond, ha finoman megnyomod, visszamegy. Ha kész, szeleteld fel, és fogyaszd úgy, ahogy a kenyeret szoktad.

 

Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája

Muffint készíteni mindig nagy élvezet, hiszen nemcsak könnyű kikeverni, de finom és omlós is lesz, és bármit hozzáadhatunk a tésztához. Ezúttal egy görög joghurtos variációt mutatunk, amelybe még citromhéj is kerül.

Elolvasom

Kép: bhofack2 / Getty Images

Ezt is szeretjük