Ropogós rántott csirke amerikai módra: kukoricapehely és sok fűszer ízesíti
Készítsd el a rántott csirkét amerikai módra kukoricapehellyel a bundájában!

- A természet ihletet ad (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Az amerikaiak rántott csirkéje igazi csoda: a bundája a kukoricapehelytől igazán ropogós, a lisztbe pedig sok-sok fűszert kevernek, így az íze is utolérhetetlen lesz. Nincs eredeti receptje, mindenki a maga ízlése szerint fűszerezheti.
Amerikai rántott csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg csirkehús (mell, comb és szárny)
- 25 dkg liszt
- 12.5 dkg kukoricapehely
- 2 tojás
- bő olaj a sütéshez
A fűszerezéshez
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál bors
- 1 teáskanál cayenne-bors
- 1 teáskanál tárkony
- 1 teáskanál currypor
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
Elkészítés:
A csirkét sózd be, és tedd a hűtőbe fél órára pihenni. A többi fűszert keverd el a liszttel. A kukoricapelyhet mozsárban törd össze - ha ilyened nincs otthon, tedd konyharuhába, és menj rajta végig húsklopfolóval. A besózott húst mártsd először lisztbe, utána tojásba, újra lisztbe, újra tojásba, végül kukoricapehelybe. Bő olajban, közepes lángon, hogy a csontoknál is átsüljön, tíz perc alatt süsd őket aranyszínűre. Egyszerre ne tegyél sok húst a serpenyőbe, hogy az olaj le ne hűljön, Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Nagyon jól megy hozzá a coleslaw, vagyis a majonézes amerikai káposztasaláta.
Még több recept