Ropogós rántott csirke amerikai módra: kukoricapehely és sok fűszer ízesíti
Készítsd el a rántott csirkét amerikai módra kukoricapehellyel a bundájában!

amerikai rantott csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az amerikaiak rántott csirkéje igazi csoda: a bundája a kukoricapehelytől igazán ropogós, a lisztbe pedig sok-sok fűszert kevernek, így az íze is utolérhetetlen lesz. Nincs eredeti receptje, mindenki a maga ízlése szerint fűszerezheti.

Amerikai rántott csirke

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkehús (mell, comb és szárny)
  • 25 dkg liszt
  • 12.5 dkg kukoricapehely
  • 2 tojás
  • bő olaj a sütéshez

A fűszerezéshez

  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 1 teáskanál cayenne-bors
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A csirkét sózd be, és tedd a hűtőbe fél órára pihenni. A többi fűszert keverd el a liszttel. A kukoricapelyhet mozsárban törd össze - ha ilyened nincs otthon, tedd konyharuhába, és menj rajta végig húsklopfolóval. A besózott húst mártsd először lisztbe, utána tojásba, újra lisztbe, újra tojásba, végül kukoricapehelybe. Bő olajban, közepes lángon, hogy a csontoknál is átsüljön, tíz perc alatt süsd őket aranyszínűre. Egyszerre ne tegyél sok húst a serpenyőbe, hogy az olaj le ne hűljön, Ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.

Nagyon jól megy hozzá a coleslaw, vagyis a majonézes amerikai káposztasaláta.

Ezt is szeretjük