Édes vaníliás bundás kenyér
Uzsonnára is tökéletes lehet
Az édes bundás kenyér lehet reggeli, de délután is jól eshet, ha egy kis édességre vágysz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A french toastot vagy édes bundás kenyeret amerikai filmekben gyakran láthatod. Próbáld ki te is, fantasztikus reggeli lehet a hét bármely napján. A legjobb, ha egy-két napos szikkadt kenyérből készíted, de kalácsból is nagyon finom. Kínálhatsz hozzá juharszirupot, vajat vagy gyümölcsöt.

Édes bundás kenyér

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 8 szelet kenyér
  • 6 nagy tojás
  • 5 dkg vaj
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 1 csésze tej
  • 1/2 csésze tejszín
  • csipet fahéj
  • csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret vágd vastagabb szeletekre. Tedd egy közepes tálba a tojást, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a sót, öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, majd habverővel jól keverd össze. Rakd a szeleteket a masszába, és hagyd benne körülbelül négy-öt percig. Közben forgasd át őket. Így a kenyér jól magába szívja a kellemes ízeket.

Önts kevés olajat egy serpenyőbe, tedd bele a vajat is. Ha kellően forró, pakold bele a bundázott kenyeret. Mindkét oldalát süsd két-három percig közepes hőfokon. Forgatáskor óvatosan nyúlj a szeletek alá. Ha kész, szedd papírtörlőre, és csepegtesd le. Tálalásig feltétlenül tartsd melegen.

Ezt is szeretjük