Készíts a patisszonból isteni savanyúságot: ezekre figyelj, amikor elteszed
Az ecetes, fűszeres patisszon remek savanyúság télire. Ha így készíted, tartósítószer nélkül is biztosan eláll a következő szezonig.
Kóstoltad már az ecetes patisszont? Kiváló savanyúság, amellyel a zöldségszegény időszakban megtörheted az uborka egyhangúságát. Az eltevéshez érdemes apró, három-hat centi átmérőjű patisszonokat választani. Ha szereted, tégy hozzá csípős paprikát is. Nagyon fontos, hogy sterilizáld az üvegeket, különben a savanyúság hamar megromlik.
Ecetes patisszon
Hozzávalók
- 2 kg patisszon
- 4 db lilahagyma
- 4 dkg cukor
- 4 dkg só
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 1 l víz
- 2 dl ecet
- bors egész
Elkészítés:
A kis patisszonokat mosd meg, egy kicsit akár be is áztathatod. A szárrészt távolítsd el, ha kerülnek bele nagyobb darabok, vágd két-három részre. A lilahagymát pucold meg, a fűszereket mosd meg. Rendezd a patisszonokat szorosan az alaposan elmosott, sterilizált üvegekbe, majd tégy közéjük kaprot, hagymát, fokhagymát, egész borsot.
A felöntőléhez tégy egy lábosba vizet, add hozzá a sót, az ecetet, a cukrot, majd forrald fel, közben többször kevergesd meg. Öntsd a patisszonokra, és légmentesen, tiszta csavarokkal zárd le az üvegeket. Rakd őket egy nagy edénybe, egymás mellé, majd pakold paplanok, vastag plédek közé. Törekedj arra, hogy a savanyúság minél lassabban, két-három nap alatt hűljön ki. Száraz, hűvös helyen tárold.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció