Készíts a patisszonból isteni savanyúságot: ezekre figyelj, amikor elteszed
Az ecetes, fűszeres patisszon remek savanyúság télire. Ha így készíted, tartósítószer nélkül is biztosan eláll a következő szezonig.

Készíts a patisszonból isteni savanyúságot: ezekre figyelj, amikor elteszed
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

6 sminkeszköz, amivel szépen formázható a ritka, kusza szemöldök: tökéletesítik a fazont és természetes hatást adnak »

72 éves nővel reklámoznak táskát: nem a kora miatt különleges, hogy modellnek állt »

Feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, és segíti a sejtmegújulást: krioterápiával sok bőrprobléma orvosolható »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kóstoltad már az ecetes patisszont? Kiváló savanyúság, amellyel a zöldségszegény időszakban megtörheted az uborka egyhangúságát. Az eltevéshez érdemes apró, három-hat centi átmérőjű patisszonokat választani. Ha szereted, tégy hozzá csípős paprikát is. Nagyon fontos, hogy sterilizáld az üvegeket, különben a savanyúság hamar megromlik.

Ecetes patisszon

Hozzávalók:

  • 2 kg patisszon
  • 4 db lilahagyma
  • 4 dkg cukor
  • 4 dkg
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 l víz
  • 2 dl ecet
  • egész bors
Recept idők

Elkészítés:

A kis patisszonokat mosd meg, egy kicsit akár be is áztathatod. A szárrészt távolítsd el, ha kerülnek bele nagyobb darabok, vágd két-három részre. A lilahagymát pucold meg, a fűszereket mosd meg. Rendezd a patisszonokat szorosan az alaposan elmosott, sterilizált üvegekbe, majd tégy közéjük kaprot, hagymát, fokhagymát, egész borsot. 

A felöntőléhez tégy egy lábosba vizet, add hozzá a sót, az ecetet, a cukrot, majd forrald fel, közben többször kevergesd meg. Öntsd a patisszonokra, és légmentesen, tiszta csavarokkal zárd le az üvegeket. Rakd őket egy nagy edénybe, egymás mellé, majd pakold paplanok, vastag plédek közé. Törekedj arra, hogy a savanyúság minél lassabban, két-három nap alatt hűljön ki. Száraz, hűvös helyen tárold.

Ezt is szeretjük