A legfinomabb diós kifli leveles tésztából
Egy gyors diós kiflit bármikor összedobhatsz, olcsón megúszhatod, és finom is lesz.
Egy-egy csomag vajas leveles tészta mindig jó, ha van otthon, hangulatod szerint bármivel megtöltheted, egyszerűen készíthetsz belőle finom édességeket.
Egy kis reszelt almával még gazdagabbá és ízletesebbé varázsolhatod, a porcukor pedig nem maradhat el a tetejéről!
Diós kifli
Hozzávalók:
- 2 leveles tészta lap
- 15 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- 1 fél citrom reszelt héja
- pár csepp rum
- egy marék mazsola
- 1 tojás
Elkészítés ideje:
35 perc.
Elkészítés menete:
A lapokat nyújtsd ki lisztezett felületen, majd hagyd ott őket. A cukrot nagyjából egy deci vízben főzd fel - egy lábasban forralj vizet, keverd el benne, ha már nem látsz egy szem cukrot sem, akkor kész -, majd keverd bele a többieket is, a mazsolát, a diót, a citromhéjat és ízlésednek megfelelő mennyiségű rumot vagy rumaromát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Várd meg, amíg kihűl ez a keverék, addig a tésztalapokat vágd egységes méretű négyzetekre, annak függvényében, hogy mekkora kifliket szeretnél végeredményként. Ha nagyobbakat, akkor nagyobbakra, ha kisebbeket, akkor kisebbekre.
Amikor kihűlt a diós keverék - ha nem lett elég sűrű, akkor zsemlemorzsával javíthatsz az állagán -, akkor halmozz minden négyzet közepére egy kanálnyit, majd tekerd fel a tésztát.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd tedd rájuk a behajtogatott kifliket. A tojást verd habosra, és kend meg vele a tetejüket. Kétszáz fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sülnek.
Gyümölcsös édességek télire
Ha nem kapsz friss gyümölcsöt a kedvenc pitédhez, ne keseregj, inkább készítsd el mirelitből!
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- vanília
Az eredeti almás krémes receptje
- csokoládé
- tojás