Illatos diós kalács

Hétvégi desszert

Omlós édesség, ami desszertnek, leves utáni főfogásnak vagy akár reggelinek is tökéletes, készítsd el az egész család örömére!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A lágy, édes tészta megtöltve a finom diós keverékkel egyszerűen felülmúlhatatlan kívánság, fogyaszthatod magában, és valamilyen lekvárral, mogyorókrémmel megkenve is.

Kakaóval is gazdagíthatod, és mazsolát is rejthetsz a tésztába, hogy még finomabb legyen.

Diós kalács

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg darált dió
  • 15 dkg + 10 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 3 dl tej
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • 1 csipet só
  • porcukor a darált dióhoz

Elkészítés ideje:

90 perc.

Elkészítés menete:

Mivel ez kelt tészta lesz, elsőként futtasd fel az élesztőt. Ehhez a langyos tejbe morzsold bele a friss élesztőt, keverd hozzájuk a cukrot, és meleg helyen hagyd, hogy felfusson, ez körülbelül negyed órát vesz majd igénybe. Mérd ki a lisztet egy tálba, majd ha felfutott, add hozzá az élesztőt is.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Adj hozzájuk egy egész tojást, egy másik tojásnak a sárgáját, a 10 deka vajat olvasztott állapotban, a csipet sót, és folyamatosan adagolva annyi tejet, amennyit felvesz, ez lehet, hogy kicsit több vagy kicsit kevesebb lesz, mint a megadott mennyiség.

Ha jól formázható, lágy tésztát kaptál, akkor jól állsz. Fedd le egy laza szövésű konyharuhával, majd tedd meleg helyre. Amikor a kétszeresére nőtt, oszd hat egyenlő méretű részre.

A diót keverd el porcukorral, ízlésed szerinti mennyiségben, majd a maradék vajat olvaszd meg, és keverd el vele. A tészta hat részének mindegyikét nyújtsd téglalap alakúra, és kend meg a diós keverékkel. Ezután hármasával készíts belőlük fonatot, majd kend meg őket a maradék tojással. Tedd őket sütőpapírral bélelt tepsibe, úgy, hogy egyik oldaluk a tepsi falának támaszkodjon. Ha ez is megvan, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és süsd benne aranybarnára a kalácsokat. 

Pompás desszertek túróból

A túrós sütiket nem lehet nem szeretni, süss te is egyet!

Képeken a legfinomabb túrós desszertek téli változatban

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük