Pihe-puha diós-vajas kalács: a kedvelt német süti eredeti receptje

Az illatos foszlós kalács tökéletes reggeli, de nagyobb ünnepek fényét is emelheted vele.

Pihe-puha diós-vajas kalács: a kedvelt  német süti eredeti receptje
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A friss, még meleg diós házi kaláccsal egy bolti sem veheti fel a versenyt. Már a látványtól összefut a nyál a szádban. Ha beleharapsz, arról is meggyőződhetsz, hogy az íze is tökéletes. A németek egyik kedvenc receptjét akkor is bátran kipróbálhatod, ha nem akarsz sodorni és fonni.

Diós-vajas kalács

Hozzávalók 12 szelethez

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg dió
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 mokkáskanál só
  • 1 tojás

Kenéshez

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy teáskanál cukrot, és morzsold bele az élesztőt. Várj öt-tíz percig, amíg felfut, tehát jócskán megnő a térfogata. Közben a diót daráld le, adj hozzá két deka vajat, keverj hozzá egy tojást, majd tedd félre egy kicsit.

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá az élesztőt, a sót, a cukrot és a maradék vajat. Gyúrd össze jó alaposan. Ha a tészta összeáll, elválik a kezedtől, takard le egy konyharuhával. Meleg helyen körülbelül egy óra alatt keleszd meg. Amikor a duplájára nő, nyújtsd ki, és kend rá vastagon a félretett diós, vajas keveréket. Tekerd fel, mint a piskótát, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe vagy kalácsformába. A tetejét kend meg egy villával felvert tojással, és 190 fokon süsd meg körülbelül 35 perc alatt.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük