Régimódi diólikőr zöld dióból: most tedd el az éves adagot
Ha most elkészíted a zölddió-likőrt, ősz végén élvezheted csodás ízét.
Ne dobd ki a fáról lehullott zöld diót, készíts inkább belőle zamatos likőrt! Fontos, hogy addig használd fel, amíg puha. A hozzávalókat egy ötliteres üvegbe rétegezd. A legjobb vodkát használni, annak semleges íze miatt, de a szilva vagy almapálinka is jó lehet.
Diólikőr zöld dióból
Hozzávalók
- 75 dkg cukor
- 30 db zöld dió
- 8 db szegfűszeg
- 1.5 l pálinka vagy vodka
- 2 rúd fahéj
- 2 db csillagánizs
- 1 rúd vanília
Elkészítés:
A zöld diót jól mosd meg, majd vágd fel négy részre. Ehhez a művelethez érdemes gumikesztyűt húzni. A feldarabolt diókat rakd egy nagy befőttesüvegbe, öntsd le pálinkával vagy vodkával. Fedd le, rakd száraz helyre, és érleled négy héten át, közben legalább hetente rázogasd meg.
Ezt követően keverd hozzá a cukrot, ízesítsd fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, vaníliával, és pihentesd még két hétig. Közben továbbra is rázogasd át hetente. Az érlelési idő után sűrű szövésű hálón vagy kisebb lyukú szűrőn keresztül szűrd át mutatós üvegekbe, és tárold száraz, hűvös helyen.
Most van a meggy szezonja is, isteni házi likőrt is készíthetsz a savanykás gyümölcsből.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció