Fűszeres darált hússal töltött csirkemell almával sütve: egyszerre ropogós és omlós
A töltött, göngyölt húsok kedvelőinek muszáj megkóstolniuk a szaftos darált hússal töltött csirkemellet is.

daralt-hussal-toltott-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A darált hússal töltött csirkemell tökéletes választás akkor is, ha vendégeket vársz. Nem kell az egész délelőttöt a konyhában tölteni, és amiatt sem kell aggódnod, hogy a csirkemell kiszárad. A bacon szaftossá teszi, és csodás ízt ad neki. 

Darált hússal töltött csirkemell receptje

Hozzávalók:

  • 70 dkg csirkemell
  • 40 dkg darált hús
  • 20 dkg bacon
  • 4 db alma
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, törölgesd szárazra, majd vágd vékonyabb szeletekre. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. A darált húst keverd össze az apróra vágott vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Kanalazd a masszát a csirkeszeletekre, tekerd fel, csavard körbe baconnel. Fogpiszkálóval vagy hústűvel meg is tűzheted. 

Rendezd a tekercseket zsiradékkal kikent tepsibe, majd tedd a hús mellé a kimagozott, cikkekre vágott almát. Önts a csirke alá kevés vizet, fedd le fóliával, és told a sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 35-40 percig. Amikor a hús puha, vedd le a fóliát, és pirítsd meg. 
A csirkemellet őszibarackkal és mézzel is sütheted. Néhány fűszer még izgalmasabbá teszi. 

Ezt is szeretjük