Darált húsos rakott krumpli tele mindenféle finomsággal - Fantasztikusan szaftos
Az ízletes darált húsos rakott krumplin sokat dob a tejszín és a sajt.

Darált húsos rakott krumpli tele mindenféle finomsággal - Fantasztikusan szaftos
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha megkóstolod a darált húsos rakott krumplit, nem fogod hiányolni a jó magyaros, kolbászos változatot. Nagyon könnyű elkészíteni, krémes, és kevésbé terheli meg a gyomrot. Képtelenség belőle eleget sütni.

Darált húsos rakott krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg krumpli
  • 50 dkg darált hús
  • 15 dkg trappista sajt
  • 4 dl tejszín
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit mosd meg, és sós vízben, héjában főzd meg 15-20 perc alatt. Ha puha, szűrd le, és hámozd meg. Ha kihűl, vágd vékony karikákra. A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés olajon pirítsd meg, dobd rá a darált húst, és fehéredésig kevergesd. Fűszerezd sóval, borssal, pirospaprikával, önts rá kevés vizet, és fedő alatt párold puhára.
 

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, és rakj le egy sor krumplit. Arra kerül a darált hús, majd a karikákra vágott paradicsom. Addig folytasd a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére mindenképpen krumpli kerüljön. A tejszínt keverd össze a zúzott fokhagymával, és öntsd a rakottas tetejére. A legvégén szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd szép pirosra 30 perc alatt.

Ezt is szeretjük