Mennyei, puha fahéjas cukros perec: ez a tökéletes kelt tészta titka

A perec édesen, fahéjas cukorba forgatva is isteni lesz.

Édes fahéjas cukros perec
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Puha kelt tészta édes, ropogós fahéjas cukorba forgatva: a perec nem csak sósan, hanem édesen is ellenállhatatlan. Frissen kisütve, még melegen fogyasztva semmihez sem hasonlítható finomság. Az alapja egyszerű kelt tészta, így ha már gyakorlott vagy az ilyen péksütik készítésében, ez sem fog gondot okozni.

Fahéjas cukros édes perec

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 5.5 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 4.5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 csipet

A bevonathoz:

  • 10 dkg cukor
  • 5.5 dkg vaj
  • 3.5 dl víz
  • 2 teáskanál fahéj
  • 1 evőkanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tejet langyosítsd meg, adj hozzá egy evőkanál cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel.

A vajat olvaszd fel, és hagyd langyosra hűlni.

A lisztet szitáld át. Add hozzá a maradék cukrot, a sót, az élesztős tejet, dolgozd össze, majd amikor már összeállt, csorgasd hozzá az olvasztott vajat. Dagaszd ki, takard le, és meleg, szélvédett helyen egy óra alatt keleszd a duplájára. Amikor megkelt, két gáztepsit bélelj ki sütőpapírral. A tésztát oszd 12 egyforma részre, formálj belőlük pereceket. A langyos vizet keverd el a szódabikarbónával, mártsd meg benne a pereceket, és sorakoztasd fel őket a tepsiben.

A sütőt melegítsd elő 230 fokra. A pereceket takard le, hogy másodszor is keljenek, amíg a sütő melegszik, majd 7-11 perc alatt, attól függően, mennyire pirosan szereted, süsd ki őket.

A bevonathoz való vajat olvaszd fel, a cukrot és a fahéjat keverd el egy kis tálban. A kisült pereceket még forrón kend meg a vajjal, és forgasd meg a fahéjas cukorban. 24 órán belül fogyasszátok el őket.

Csodafinom kakaós palacsinta: bármilyen töltelékkel jólesik

A gusztusos, kakaós palacsinta egyszerűen készül, nagyon finom, és még különlegesebbé teheted, ha valamilyen édes töltelékkel megkenve kínálod.

Elolvasom

Kép: boommaval boommaval / Getty Images

Ezt is szeretjük